25. 9. 2021, 12:41 | Vir: STA

Ameriški odvetniki princa Andrewa potrdili, da so prejeli sodne dokumente

profimedia

Spor glede izročitve civilne tožbe proti britanskemu princu Andrewu zaradi domnevne spolne zlorabe mladoletnice je končan. Ameriški odvetniki princa so namreč v petek potrdili, da so prejeli sodne dokumente. Sedaj imajo na voljo do konca oktobra, da pripravijo odgovor na tožbo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odvetniki princa so se pred tem z vsemi sredstvi skušali upreti izročitvi sodnih dokumentov. Zaradi zavlačevanja pa si je 61-letni princ zagotovil dodatna dva tedna za odgovor na tožbo. Odgovor mora namreč sedaj sodišču v New Yorku predložiti do 29. oktobra.

Američanka Virginia Giuffre očita sinu kraljice Elizabete II., da jo je pred 20 leti, ko je bila stara 17 let, večkrat spolno zlorabil. Princ očitke zavrača in leta 2019 je v intervjuju celo trdil, da se ne spomni Američanke.

Primer je povezan s spolnim škandalom okoli milijarderja Jeffreyja Epsteina, ki je po aretaciji avgusta 2019 storil samomor. Andrew je bil večkrat gost Epsteina, ki naj bi skupaj s svojo nekdanjo partnerko Ghislaine Maxwell več deset deklic in mladenk leta spolno izkoriščal.

Giuffrejeva trdi, da so jo v spolne odnose s princem Andrewom prisilili z grožnjami. Spolne odnose s princem naj bi imela v stanovanju Maxwellove v Londonu, v Epsteinovi graščini v New Yorku in na Epsteinovem zasebnem otoku na Ameriških Deviških otokih.

Tožba je vložena po newyorškem zakonu o otroških žrtvah spolnega nasilja iz leta 2019, ki je ukinilo zastaranje kaznivega dejanja spolne zlorabe mladoletne osebe.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.