10. 6. 2022, 19:44

Slovenska igralka o raku, spolni zlorabi in smrti hčere

Instagram/Ana Dolinar Horvat
Slovenska igralka o raku, spolni zlorabi in smrti hčere (foto: Instagram/Ana Dolinar Horvat)

Igralka je v življenju šla skozi pravi pekel, o svojih najtežjih izkušnjah pa govori v svojem podkastu Mater. 

Igralka Ana Dolinar Horvat je javnosti razkrila svojo najtemnejšo bolečino. Povedala je tudi, zakaj se jo je odločila deliti. 

"Delila sem jo zato, ker čudim, da ne gre več za izbiro, ampak dolžnost, delila sem jo zato, ker verjamem v moč ženskih zgodb, ker smo skupaj močnejše, ker smo skupaj glasnejše in ker je čas, da se nas sliši," je začela, dodala pa je tudi, da ve, da je ranljiva in da gleda svojemu največjemu strahu v oči.

Spolne zlorabe in pobeg v balet

Povedala je, da sta se njena starša ločila, ko je bila stara štiri leta, tri leta kasneje pa se je njeno življenje spremenilo v pekel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Doliinar (@anadolinarhorvat)

"Sledilo je par let spolnih zlorab in življenje je postalo nekaj, čemur je bilo treba pobegniti. In pobegnila sem v balet, obsesivno. Šest let je bil balet moj način bežanja pred čustvi, ki so bila takrat zame močno prevelika in samo, ko sem plesala, se mi je svet zdel nekako znosnejši," je povedala sledilcem.

Rak ščitnice

Pri 17 letih je nehala plesati, saj je spoznala, da nikoli ne bo tako dobra, kot je želela biti. Ni se mogla soočiti z neuspehom. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Doliinar (@anadolinarhorvat)

"Postala sem divje čustvena, zmedena, prestrašena, zgubljena bolj kot kadarkoli prej. Balet so nadomestile zabave, pitje, promiskuitetnost in tako sem konec gimnazije zbolela za rakom ščitnice,"  je nadaljevala. Ščitnico so ji uspešno odstranili. Občutke tesnobe je želela blažiti z igranjem. 

Sreča, nato pa najtemnejše obdobje v življenju

Med vajami za igro Pomladno prebujenje se je zaljubila v režiserja Sebastijana Horvata. Leto dni po poroki sta dobila hči Ronjo. Igralka pove, da je z njo prišla sreča in mir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Doliinar (@anadolinarhorvat)

Ko se je vrnila nazaj v gledališče, je bila znova noseča, a tega takrat še ni vedela. "Ta nosečnost se je končala v petem mesecu in to rojstvo Olivije, rojstvo mrtvega otroka je bila zame ena najtemnejših izkušenj v življenju. Zlomila sem se. Ja, takrat sem se zlomila," pove.

Posvojitev afriške deklice

Življenje pa je našlo pot nazaj. Prišla je Nana, dvoletna deklica iz Gane. "Želja po posvojitvi se ni rodila v tistem času, rodila se je mnogo, mnogo prej," je pojasnila. Igralka je namreč leta 2006 preživela poletje na misijonu v Manguli, kjer je delala z otroki.

Po izgubi Olivije sta se odločita za posvojitev. Igralka je razkrila, da je Nana postala njena največja učiteljica.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.