18. 9. 2020, 11:05

Ana Roš v intervjuju za revijo Playboy: Med korono se je v našem razmišljanju zgodil preobrat

Aleksandra Saša Prelesnik

V novi številki revije Playboy je v obširnem intervjuju Ana Roš, izjemna kuharska mojstrica svetovnega slovesa, spregovorila o dveh Michelinovih zvezdicah, njeni novi knjigi Sonce in dež, pomeni Hiše Franko za Posočje in tudi o tem, zakaj v krizi ne bo spremenila ne sebe ne svojega koncepta visoke kuhinje.

V intervjuju za revijo Playboy je Ana Roš med drugim povedala:

Med korono se je v našem razmišljanju zgodil ogromen preobrat. Kar naenkrat smo se zavedeli, kako pomembni smo za to okolje. Kajti ko se je Slovenija zaprla, ko se je zaprl svet, so začeli kmetje, preden so se obrnili katerokoli inštitucijo, razlagati nam, kaj vse se dogaja. Da kmetije dejansko propadajo, ker ni več odkupa mleka, da jim ostaja tudi jagnjetina in še marsikaj drugega. Zdaj pa, mati Tereza, reši svet! A to je mogoče samo z glavo. Kajti mi smo pod koronskimi ukrepi lahko vzeli samo toliko, kolikor smo pojedli sami, drugega nismo mogli. Nas je pa to spodbudilo, da smo v Hiši Franko štartali en projekt.

Spregovorila je tudi o nekaterih bolj rigoroznih ukrepih, ki smo jih sprejemali med vrhuncem prvega vala:

Menim, da pri tem naša vlada vleče zelo napačne poteze. Saj če ves svet poskuša ne zapirati meja, ampak testirati, mi po mojem ne bi smeli biti tisti kekci, ki delamo drugače. Kajti s tem dejansko delamo škodo sami sebi.

Ob tem dodaja še:

Takrat sem prav pomislila – kar naj me še kdo vpraša, kaj bomo spremenili! Ljudje moramo iti ven, potrebujemo družbo, smo socialna bitja. Želimo biti srečni, potrebujemo kulturo, radi kaj dobrega pojemo in popijemo.

Vir: Playboy

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.