A. R. | 1. 3. 2024, 10:14

Vse je pripravljeno za poroko leta: povabljenci so prejeli pravila za oblačenje na devetih straneh, na seznamu pa le največja imena

Profimedia

Še nekaj dni nas loči od predporočne slovesnosti Ananta Ambanija in Radike Merčant, sina najbogatejšega Indijca Mukeša Ambanija.

Anant Ambani je te dni eden najbolj priljubljenih Indijcev na svetu, zahvaljujoč poročnemu slavju, ki ga zanj in njegovo zaročenko Radiko Merčant pripravlja njegov oče, eden najbogatejših ljudi v Indiji in tajkun Mukeš Ambani.

Uradna poročna slovesnost bo julija, predporočno slavje pa se bo začelo čez nekaj dni, na njem pa bodo tudi nekatere najbolj znane svetovne zvezde. Goste bosta zabavala pevka Rihanna, ki je po poročanju tujih medijev že prispela v Indijo, ter iluzionist David Blain, dogajanje bo potekalo v Jamnagarju, mestu na zahodu Indije, poroča portal dnevnk.hr.

Poleg Rihanne in Blaina so na seznamu gostov še Bill Gates, indijski milijarder Gautam Adani, bollywoodske zvezde, kot sta Šah Ruk Kan in Salman Kan, izvršni direktor Disneyja Bob Iger, Mark Zuckerberg, Hillary Clinton, člani butanske kraljeve družine in drugi.

Radhika Merchant in Anant Ambani

Radhika Merchant in Anant Ambani

Profimedia

Bodoča ženin in nevesta bosta v treh dneh skupaj z ostalimi gosti uživala v 500 različnih vrstah jedi, ki jih pripravlja približno sto kuharjev. Kodeks oblačenja je "jungle fever", zato bodo prisotni morali nositi oblačila z živalskimi vzorci ali nekaj podobnega, kot so havajske srajce, in tudi tradicionalna indijska oblačila. Na voljo jim bodo stilisti, prejeli pa so navodila za oblačenje, natisnjena na kar devetih straneh.

To ni prva poroka, ki jo je Mukeš organiziral za svojega otroka, saj je pred šestimi leti gostil poroko svoje hčerke Iše, na kateri je pela Beyonce. Razkošno slavje je potekalo na italijanskem jezeru Como, nato pa še v Mumbaju in Radžastanu.

Anant je najmlajši Mukešev otrok, lastnik podjetja Reliance Industries, ki se ukvarja s telekomunikacijami, nafto in plinom ter maloprodajnimi in finančnimi storitvami. Po poročanju Forbesa je njegovo premoženje ocenjeno na vrtoglavih 116 milijard dolarjev, kar je približno 107 milijard evrov.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel