18. 10. 2021, 10:07 | Vir: STA

Andrea Bocelli podpisal ekskluzivno pogodbo z Universal Music

Profimedia

Italijanski zvezdnik klasične glasbe Andrea Bocelli je podpisal ekskluzivno dolgoročno pogodbo z glasbeno založbo Universal Music. Pogodba se nanaša na minula tri desetletja njegove glasbene kariere, pa tudi nove albume in druge priložnosti, vključno s prenosom koncertov v živo.
 

Tenorist, ki je prodal več kot 90 milijonov izvodov albumov, njegova glasba pa je imela več kot pet milijard prenosov, je zadnji v vrsti svetovnih zvezd, ki je podpisal tovrstno pogodbo, da bi tako povečal komercialni potencial svoje glasbe v dobi pretakanja. Universal Music, ki zastopa tudi Taylor Swift in zasedbo Beatles, je bila zadnjih 25 let edini distributer njegove glasbe, piše spletni portal The Guardian.

"Popolna pridružitev umetnikom največje založbe na svetu je vrhunec sanj," je povedal Bocelli. Dodal je, da "proslavlja to novo pustolovščino, polno idej, novih projektov in seveda glasbe".

Dolgoročna pogodba pokriva izdajanje novih albumov, razvoj številnih avdiovizualnih projektov za televizijo in prenose v živo, uporabo Bocellijeve blagovne znamke prek komercialnih partnerstev ter licenciranje njegove glasbe za uporabo v televizijskih oddajah, filmih, videoigrah in oglasih.

"Veselimo se, da bomo delovali v Andreovem imenu in zagotovili, da bodo v njegovi novi glasbi in odličnem katalogu uživali milijoni njegovih oboževalcev ter da ga bodo odkrili še milijoni drugih," je povedal predsednik uprave Universal Music Lucian Grainge.

Na začetku pandemije, ko je večji del sveta doživel zaustavitev javnega življenja in so bili glasbeni dogodki v živo odpovedani, je Bocelli na YouTubu organiziral koncert z naslovom Glasba za upanje. Prenos v živo iz katedrale v Milanu je postal najbolj gledani prenos na področju klasične glasbe v zgodovini YouTuba, do danes je zabeležil 42 milijonov ogledov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.