Animirani hit Film o emojijih je v Guinnessovi knjigi rekordov!

17. 7. 2017, 10:31 | Scena | Vir: STA
Animirani hit Film o emojijih je v Guinnessovi knjigi rekordov! (foto: Karantanija Press) Karantanija Press

V pričakovanju svetovnega dneva emojijev, ki ga že četrto leto zapored obeležujemo 17. julija, in začetka kino distribucije animiranega hita FILM O EMOJIJIH so se oboževalci emojijev po vsem svetu odločili za neobičajno potezo: vpisati se v slavno Guinnessovo knjigo rekordov v istočasni udeležbi največjega števila ljudi, oblečenih v emojije, na shodih na različnih prizoriščih po svetu.

Ljubitelji emojijev s kar treh celin so se preoblekli v like iz filma, rekord pa postavili s skupnimi pobudami v Dubaju, Moskvi, Londonu, Dublinu in Sao Paulu, kjer se je na stotine navdušencev zbralo, da bi sodelovali pri tem edinstvenem dogodku. Poleg omenjenih mest so dogodek podprle tudi številne druge države; pobudi se je pridružilo več kot tisoč emojijev, ki niso bili neposredno povezani z rekordom.

Animirani hit FILM O EMOJIJIH bo pri nas čez natanko en mesec, in sicer od 17. avgusta. Glavni junak filma je Gene, vesel emoji, ki se je rodil brez filtra, zaradi česar lahko na različne načine izraža trenutno razpoloženje. Da bi postal običajen kot drugi emojiji, Gene prosi za pomoč iznajdljivega najboljšega prijatelja Petka in znano mojstrico za dešifriranje Vlomilko. Skupaj se podajo na vznemirljivo potovanje po telefonskih aplikacijah, da bi našli izvorno kodo, s katero bi lahko popravili Gena. A ko bo sam telefon ogrozila bistveno večja nevarnost, bo usoda vseh emojijev odvisna od trojice nenavadnih junakov, ki bodo morali rešiti svoj svet pred sovražnim brisanjem.

Svetovni rekord, s katerim so se vpisali v Guinnessovo knjigo, so postavili oboževalci, oblečeni v prepoznavne pisane emojije iz filma v Braziliji, Rusiji, Združenih arabskih emiratih, Angliji in na Irskem. Josh Greenstein, vodja trženja korporacije Sony Pictures Entertainment, je ob tej priložnosti izjavil: »Vpis v Guinnessovo knjigo rekordov je dokaz o tem, kako priljubljeni so emojiji po svetu. Krasno je videti tako veliko število oboževalcev, ki se že veselijo našega animiranega hita Film o emojijih.« Sodnik Guinnessove knjige rekordov Jack Brockbank je dodal: »Izjemno navdušeni smo tudi nad organiziranostjo, ki je bila potrebna za postavitev tega svetovnega rekorda, in to, da se je vse odvijalo tako rekoč istočasno, je resnično občudovanja vredno. Zdaj je uradno – to je fantastičen dosežek.«

Do prihoda animiranega hita FILM O EMOJIJIH je samo še mesec dni, do takrat pa lahko uživamo v fotografijah s tega edinstvenega dogodka ter v skrajno zabavnem kino napovedniku.