N.Z. | 18. 9. 2020, 14:08

Avstralska letalska družba ponudila 'let nikamor' in proste sedeže razprodala v 10 minutah

profimedia
Avstralska letalska družba ponudila 'let nikamor' in proste sedeže razprodala v 10 minutah (foto: profimedia)

Leto 2020 se bo prav zares zapisalo med najbolj čudaška leta, kar jih je bilo. Svet je zdaj obkrožila novica, da je avstralska letalska družba Quantas ljudem ponudila zares unikatno izkušnjo.

Gre za sedem ur trajajoči let, ki se začne v Sydneyu in konča v ... Sydneyu. Potniki si bodo z zraka in skozi majhna letalska okenca sicer lahko ogledali nekaj avstralskih znamenitosti, ne da bi ob tem kršili priporočene pandemske ukrepe na račun potovanj.

To, kar je pri celi stvari še najbolj zanimivo, pa je, da so let razprodali v samo 10 minutah.

Javni predstavnik družbe Quantas je povedal:

"Dotični let bo šel v anale zgodovine družbe Qantas kot let, ki smo ga najhitreje rarzprodali. Ljudje več kot očitno pogrešajo potovanja in izkušnjo poletov. Glede na povpraševanje se bomo medtem, ko čakamo, da se zračni prostor spet odpre, vsekakor ozrli še po kakšni možnosti tovrstnih potovanj."

In koliko so morali potniki 'leta nikamor' odšteti za to nenavadno izkušnjo?

Let z Boeingom 787, ki bo vzeletel 10. oktobra, naj bi potnike stal med 488 evri in 2.350 evri.

Družba je medtem ponudila še en paket 'čistega veselja do letenja', ki bo potnike za 719 evrov na sedež iz Melbourna zapeljala en krog preko Antarktike. Ko bo letalo nad Antarktiko, naj bi se potniki smeli po letalu tudi premikati tako, da bodo vsi lahko dobro videli, kako je videti ledeni kontinent.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.