31. 12. 2021, 12:17

Avstrijci (za silvestrovo) množično bežijo v Dalmacijo, da bi se ognili lockdownu

profimedia

Vsi, ki niso cepljeni s tremi odmerki, morajo pred vstopom v Avstrijo na PCR test, nato pa v karanteno, je za Večernji list povedal Domagoj Tomasović, lastnik hotela v Dalmaciji.

Medtem ko se nekateri Hrvati odpravljajo v Avstrijo na smučanje, Avstrijci bežijo iz domačega lockdowna v Damlacijo.

V mestece Duće pri Omišu je prispelo več avtobusov, polnih avstrijskih gostov, ki bodo štiri dni bivali na Jadranu. Tja so prišli prek turistične agencije, 95 % pa jih je že ceplenih s poživitvenim odmerkom, kar je bil pogoj, da so se sploh lahko odpravili na pot.

Tudi hrvaški hotelirji so morali opraviti svoj del naloge.

"Naš pogoj je bil, da organiziramo cepljenje po trenutnih pravilih, ki veljajo v Avstriji. Osebe, ki niso cepljene s tremi odmerki, bodo morali pred vrnitvijo v Avstrijo opraviti PCR test, sicer jih čaka karantena," je povedal Domagoj Tomasović, lastnik hotela.

"Na srečo je avtobus poln, komaj smo čakali, da pridemo na Hrvaško in verjamemo, da bo prihodnje leto boljše. Že zdaj imamo veliko povpraševanje glede počitnic na Hrvaškem," je povedal Tomi iz Avstrije.

Avstrijci, ki bodo silvestrovo pričakali na Hrvaškem, se lahko veselijo čudovitega vremena.

Tudi sicer na Hrvaškem beležijo veliko tujih gostev, večinoma iz sosednjih držav, še največ pa iz Bosne in Hercegovine, zaradi česar bo odprtih kar nekaj hotelov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.