19. 3. 2022, 11:00

Avtorica uspešnic Colleen Hoover se vrača z romanom Konča se z nama

profimedia

»Ko sedim tu, na zidu, s po eno nogo na vsaki strani in gledam dol z dvanajstnadstropne stavbe na ulice Bostona, si ne morem kaj, da ne bi pomislila na samomor. Ne lastni. Svoje življenje imam dovolj rada, da bi ga rada živela do konca.«

Tako se začne drzen in globoko oseben roman Konča se z nama, le nekaj strani kasneje pa nadaljuje.

Izdihne, kot da je zadrževal dih, ker me je videl sedeti na zidu. Sprehodim se mimo njega, da bi šla na stran strehe z boljšim razgledom, ob tem pa si ne morem kaj, da ne bi opazila, kako srčkan je, na žalost.

Ne. Srčkan je žalitev.

Ta tip je lep. Njegove roke so negovane, po denarju diši in zdi se mi, da je nekaj let starejši od mene. Oči se mu zgubajo v kotičkih, ko mi sledi s pogledom, in njegove ustnice so namrdnjene, celo ko ni namrdnjen. Ko pridem na stran strehe, ki gleda na ulico, se nagnem naprej in se zazrem v avtomobile spodaj, saj bi rada skrila, da je name naredil vtis. Že samo zaradi njegove pričeske vem, da je tiste vrste moški, ki na ljudi zlahka naredi vtis, in nočem podpihovati njegovega ega. Pa ne, da je naredil kaj, na podlagi česar bi mislila, da ga sploh ima. Toda na sebi ima sproščeno srajco znamke Burberry in nisem prepričana, da me je kdaj opazil kdo, ki si jo lahko sproščeno privošči.

Slišim, da se za mano približujejo njegovi koraki, nato pa se nasloni na ograjo zraven mene.

Tako se začne srce parajoča in nepozabna pripoved o ljubezni, za katero je potrebno plačati najvišjo ceno.

»Čustva, ki spodnesejo tla pod nogami … dobesedno!«
Predobro, da bi bilo resnično

Vešče pero večkrat nagrajene romanopiske Colleen Hoover ljubiteljev tovrstnega žanra enostavno ne more razočarati.

Colleen Hoover je avtorica številnih prodajnih uspešnic New York Timesa, vključno z najbolje prodajanim romanom za ženske Konča se z nama in psihološkim trilerjem Resnica o Verity. Tri leta zapored je prejela goodreadsovo nagrado za najboljši ljubezenski roman – za Confess (2015), Konča se z nama (2016) in Without Merit (2017). Roman Confess je bil prirejen za spletno serijo s sedmimi deli. Leta 2015 je Colleen Hoover skupaj z družino ustanovila Bookworm Box, knjigarno in mesečno naročnino za podpisane romane, ki jih podarijo pisatelji. Denar od prodaje prejmejo različne dobrodelne organizacije, ki pomagajo ljudem v stiski. Colleen Hoover živi z možem in trem sinovi v Teksasu v ZDA.

»Predvsem pretresljivo. Izpoved ženske, ki si po očetovi smrti ni želela več nasilja v družini, a se je bumerang trpinčenja vrnil naravnost k njej. Prelepe ljubezenske obljube, ‘da’ v dobrem in zlu, a vse skupaj se postavi pred subjektivno prizmo, ko naša junakinja končno uzre tisto mavrico, ki sije skoznjo …« - Urednica knjige

Ne spreglejte: v spremni besedi pisateljica na koncu romana razkrije še resnično (in nadvse osebno) ozadje zgodbe, ki je botrovala nastanku romana o Lily in Ryleju. Ker gre po mnenju pisateljice ta del prebrati šele potem, ko ste prebrali knjigo, vam na tem mestu več o tem ne moremo razkriti.

O vsebini na kratko

Z zadnje platnice romana Konča se z nama:

Lily ni bilo vedno lahko, a je kljub temu pripravljena zavihati rokave, da bi si ustvarila življenje, kakršno si želi. Mestece v zvezni državi Maine, v katerem je odraščala, je pustila daleč za sabo – diplomirala je, se preselila v Boston in ustanovila lastno podjetje. Ko torej med njo in prelepim nevrokirurgom Rylom Kincaidom preskoči iskrica, se zdi vse v Lilyjinem življenju malodane predobro, da bi bilo resnično.

Ryle je odločen, trmast in mogoče celo malce nadut. Je tudi rahločuten, neverjetno bister in povsem zagledan v Lily, toda Rylov popolni odpor do ljubezenskih razmerij je skrb vzbujajoč. Čeprav Ryle zaradi Lily prekrši svoje pravilo, da se striktno izogiba zvez, si Lily ne more kaj, da se ne bi vprašala, od kod se je to pravilo pravzaprav vzelo.

Ko pa Lily grizejo vprašanja o novem razmerju, se ji v misli prikrade še Atlas Corrigan – njena prva ljubezen in vez s preteklostjo, ki jo je pustila za seboj. Bil je njena sorodna duša, njen zaščitnik. Ko pa se Atlas nenadoma znova pojavi, ogrozi vse, kar je Lily zgradila z Rylom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.