N.Z. | 24. 2. 2022, 13:08

Baba Vanga naj bi že leta 1979 napovedala: "Veliki Vladimir bo zavladal svetu!"

profimedia
Baba Vanga naj bi že leta 1979 napovedala: "Veliki Vladimir bo zavladal svetu!" (foto: profimedia)

"Vse se bo stopilo kot led, le eno bo ostalo nedotaknjeno. Vladimirjeva slava, slava Rusije. Preveč tega je bilo žrtvovano. Nihče ne more zaustaviti Rusije. Ona bo porušila vse ovire in postala gospodarica sveta."

Tako so domnevne prerokbe bolgarske jasnovidke Babe Vange, ki so jo klicali tudi 'balkanski Nostradamus', povzeli na Večernjem listu in zapisali, da naj Vanga že leta 1979 napovedala, kako bo 'ruski vladar Vladimir' postal gospodar sveta.

Napoved, da bo Rusija postala edina svetovna velesila, naj bi izrekla na srečanju s pisateljem Valentinom Sidorovim.

Tekom 80-tih let prejšnjega stoletja naj bi Baba Vanga že napovedala naslednje:

"Dva največja vladarja sveta si bosta podala roke ..."

Številni tolmačijo, da je s tem mislila konec hladne vojne, kar se je zgodilo s srečanjem Mihaela Gorbačova in Ronalda Reagana.

Slavna bolgarska jasnovidka, naj bi takrat sicer še dodala, da miru v svetu ne bo, dokler ne pride 'osmi'. V luči aktualnih dogodkov jih je zato veliko mnenja, da se ta 'osmi' nanaša na osmega velikega Vladimirja.

Če o teh povsem novih prerokbah že umrle jasnovidke dvomite, naj dodamo, da brskanje za arhivskimi zapisi na spletu, ki bi navedbe potrdili, zaenkrat še ni obrodilo sadov. Zgoraj zapisano zatorej vzemite 's ščepcem soli'.

Naj spomnimo

Baba Vanga, ki se je rodila leta 1911 v Strumici, je umrla leta 1996. Pokopali so jo z državnimi častmi v cerkvi sv. Petka, njena sestra Ljubka pa je dovolila, da njene možgane – posthumno – dobijo v roke znanstveniki za nadaljne raziskave.

Menda je tekom njenega življenja pri njej iskalo pomoč več kot milijon ljudi, predvidela pa naj bi mnogo dogodkov, ki so se kasneje tudi dejansko zgodili. Od bombardiranja Beograda, 6. aprila 1941, do prerokbe smrti bolgarskega carja Borisa, ki jo je obiskal leto dni pred svojo smrtjo. Med drugim naj bi napovedala še potres v Skopju, točen datum smrti svojega moža, smrt princese Diane, nesrečo ruske jedrske podmornice Kursk in celo napad na newyorška dvojčka 11. septembra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.