4. 1. 2018, 08:25 | Vir: STA

Beyonce, Eminem in The Weeknd zvezde festivala Coachella

profimedia

Beyonce, Eminem in The Weeknd bodo glavna imena letošnjega 19. glasbenega festivala Coachella, ki bo dva zaporedna aprilska konca tedna potekal v kraju Indio v ameriški zvezni državi Kaliforniji. Za pevko Beyonce bo to prvi nastop, odkar je junija soprogu, raperju Jay-Z-ju, povila dvojčka.

Ameriški glasbeni festival poteka v osrčju kalifornijske puščave, v predelu Coachella, in predstavlja uvod v poletno festivalsko sezono v ZDA. Letos bo potekal od 13. do 15. aprila ter od 20. do 22. aprila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nastop ameriške pevke Beyonce ni presenečenje, saj je bila predvidena za glavno žensko izvajalko na lanski Coachelli. Ko so tedaj visoko noseči pevki zdravniki odsvetovali nastop, jo je zamenjala Lady Gaga, Beyonce pa je obljubila, da se bo vrnila v letu 2018.

Na letošnji izdaji bo nastopil tudi raper Eminem, za katerega bo to prvi koncert po decembrskem izidu njegovega novega studijskega izdelka Revival. Kanadski R&B izvajalec The Weeknd, ki je zaslovel v minulih petih letih z uspešnicama, kot sta Can't Feel My Face in I Feel It Coming, pa je že nastopal na festivalu, a ne med headlinerji.

Na festivalu Coachella se sicer zvrstijo največja imena z glasbene scene. Lani so to bili LCD Soundsystem, Calvin Harris in Guns N' Roses, ki so se po več letih ponovno združili prav za festival v kalifornijski puščavi.

Na letošnji izdaji bodo med drugim nastopili tudi francoska ikona elektronske glasbe Jean-Michel Jarre, legendarni David Byrne iz nekdanjih Talking Headsov in newyorška raperka Cardi B, ki je zaslovela z uspešnico Bodak Yellow.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.