5. 10. 2021, 10:18 | Vir: STA

Billie Eilish najmlajša glavna nastopajoča na Glastonburyju

Profimedia
Billie Eilish najmlajša glavna nastopajoča na Glastonburyju (foto: Profimedia)

Ameriška pop zvezdnica Billie Eilish (19) bo v letu 2022 nastopila na festivalu Glastonbury in s tem postala najmlajša glavna nastopajoča na tem priljubljenem glasbenem dogodku na prostem. Billie Eilish bo na odru Piramida nastopila 24. junija, je sporočilo organizatorjev povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Mlada glasbenica je že v nedeljo s pomočjo Instagram zgodbe namignila na povezavo s prihodnjim festivalom Glastonbury, ko je objavila fotografijo, na kateri nosi jopico s kapuco s festivalskim logotipom in označbo 2022.

Organizatorka festivala Emily Eavis pa je nato v ponedeljek naznanila: "Ne moremo biti srečnejši ob najavi, da bo sijajna Billie Eilish ena od glavnih nastopajočih na odru Piramid na petek festivala Glastonbury prihodnje leto. Tako bo postala tudi najmlajša glavna nastopajoča v zgodovini festivala. Čutiti je, da je to popolna izbira za naš povratek in komaj čakam."

Letos je namreč festival potekal kot peturni dogodek, prenesen preko spleta, na njem pa so nastopile skupine, kot so Coldplay, Damon Albarn, Haim, Idles, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice in DJ Honey Dijon.

Že lani pa bi moral Glastonbury obeležiti 50 izdajo, a je bil odpovedan zaradi pandemije, še navaja dpa. Za leto 2020 so bili med nastopajočimi predvideni Kendrick Lamar, Taylor Swift in Paul McCartney ter Diana Ross.

Billie Eilish je sicer na Glastonburyju že nastopila leta 2019, a na t.i. Drugem odru, kjer je občinstvu med drugim postregla s skladbama Bad Guy in You Should See Me In A Crown, je še pisala dpa.

Festival Glastonbury bo v letu 2022 potekal med 22. in 26. junijem, organizatorji pa so sporočili, da je že razprodan.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.