31. 10. 2020, 07:27 | Vir: STA

Biografski film o kraljici soula Arethi Franklin zaradi epidemije na platnu šele avgusta

profimedia
Biografski film o kraljici soula Arethi Franklin zaradi epidemije na platnu šele avgusta (foto: profimedia)

Ameriški producent MGM je znova premaknil izid biografskega filma o priznani, leta 2018 preminuli pevki Arethi Franklin. Po najnovejši napovedi naj bi film z naslovom Respect, ki ga je snovala še sama pevka, zaradi pandemije covida-19 luč sveta ugledal avgusta 2021, piše filmska revija Variety.

Film v režiji Liesl Tommy, v katerem bo legendarno ameriško pevko upodobila Jennifer Hudson, bi moral na filmska platna priti že letos avgusta, vendar so ga zaradi epidemioloških razmer naprej prestavili na januar 2021, zdaj pa so njegov izid podaljšali še za sedem mesecev, piše Variety.

Scenarij, ki ga je napisala Callie Khouri, sledi pevki od otroštva, ko je pela v zboru v očetovi cerkvi - oče je bil baptistični pridigar - pa do uspeha, ki jo je okronal za kraljico soula.

Aretha Franklin je umrla 16. avgusta 2018 na svojem domu v Detroitu za posledicami raka na trebušni slinavki. Stara je bila 76 let. V svoji več desetletij dolgi karieri je nanizala mnoge uspešnice, kot sta Respect in (You Make Me Feel Like) A Natural Woman.

Temnopolta pevka, ki je začela z gospelom, nato pa svojo pevsko pot razširila z rhythm and bluesom, jazzom in soulom, si je že konec 60. let prejšnjega stoletja prislužila naziv kraljica soula. Je dobitnica 18 nagrad grammy, vključno z nagrado za življenjske dosežke.

Razglašena je bila za eno najbolje prodajanih glasbenic vseh časov, leta 1987 pa je bila kot prva ženska sprejeta v Dvorano slavnih rock'n'rolla v Clevelandu. Med njenimi uspešnicami velja omeniti še I Say a Little Prayer, Chain of Fools in Think. Izdala je 42 studijskih albumov, nazadnje A Brand New Me.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.