28. 3. 2021, 06:33 | Vir: STA

Američan dobil tedensko plačo v centih, ki mu jih je delodajalec nasul pred hišo

profimedia

Andreas Flaten iz Georgie je od delodajalca, s katerim sta bila v sporu, zadnjo plačo v višini 915 dolarjev dobil v dolarskih centih. Lastnik avtomobilske delavnice Miles Walker mu jih je pred dnevi nasul pred hišo. Na vrhu kupa z motornim oljem politih 90.000 centov je bilo še nesramno sporočilo.

Delodajalec Flatnu ni želel izplačati zadnje plače za november lani. Zato se je delavec obrnil na državno ministrstvo za delo Georgie in Walker se je odločil, da izpolni dolžnost, čeprav na precej otročji način, ki mu je vzel veliko časa.

Flaten ni nezadovoljen, čeprav vsak dan čisti cente, da jih lahko unovči. V kupu je namreč našel tudi nekaj izjemno starih kovancev, ki jih bo prodal zbirateljem za veliko več denarja, kot je njihova nominalna vrednost.

"Našel sem že enega iz leta 1937 in jih bo verjetno še več. Lahko se le smejem, saj je ta mizerni osebek porabil toliko časa za maščevalnost in okrutnost," je za lokalne medije dejal Flaten.

Do spora med delodajalcem in zaposlenim je prišlo zaradi ure, ko bi moral domov. Ko je Flaten prevzel delo, se je z delodajalcem dogovoril, da bo delo končal ob petih, ker je moral po otroka v vrtec. Sčasoma je delodajalec pozabil na dogovor in pričakoval, da bo Flaten podaljšal delo, ko pa se je razmahnila epidemija in so vrtce začeli zapirati prej, se je zapletlo in vsak dan je prilo do prerekanja. Flatnu je prekipelo in je spisal odpoved, delodajalec mu pa ni hotel izplačati zadnje plače. Po pritožbi se je odločil, da bo dolg poravnal, a na svoj način. V centih, premazanih z oljem. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.