20. 6. 2021, 11:47 | Vir: STA

Na slovenski obali bo tudi to poletje dopustnike spremljala knjižnica na plaži

profimedia

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Mestna knjižnica Izola, Mestna knjižnica Piran in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem se s poletjem vračajo na kopališča vseh štirih istrskih občin s projektom Knjižnica na plaži. Obiskovalcem obmorskih kopališč bodo tako znova dostopne knjige in nekatero drugo gradivo.

Knjižnico na plaži bodo lahko brezplačno uporabljali vsi obiskovalci in ne le člani omenjenih knjižnic, so v skupnem sporočilu za javnost zapisali partnerji v projektu.

Knjižnic na plaži bo letos sedem: v Mestnem kopališču Koper, Kopališču Žusterna, na Centralni plaži Portorož, Kopališču Valdoltra v Ankaranu, v Simonovem zalivu in na Mestni plaži Svetilnik v Izoli.

Ob letošnjem predsedovanju Slovenije Svetu EU ter v okviru projekta BOOK Europe Readr bodo na izolskem Svetilniku postavili tudi umetniško inštalacijo, ki so jo podprli ministrstvo za zunanje zadeve, Francoski inštitut, Fakulteta za arhitekturo in Občina Izola.

V piranski občini so se letos odločili, da bodo Knjižnico na plaži za javnost odprli že 17. junija, medtem ko si bodo obiskovalci v drugih občinah knjige lahko izposodili vse dni v juliju in avgustu od 10. do 18. ure, v Arheloškem parku v Simonovem zalivu pa po njihovem uradnem obratovalnem času. Letos se odpira nova, osma lokacija knjižnice na plaži, in sicer v Novigradu.

Knjižnica na plaži je namenjena vsem bralkam in bralcem, ki v poletnih mesecih bolj kot knjižnico obiskujejo plaže in druge kraje za oddih, pa tudi številnim dopustnikom, ki si poletni oddih težko predstavljajo brez dobrega branja.

Knjige z brezplačno izposojo in za nedoločen čas bodo bralke in bralci lahko vrnili v katerokoli od sodelujočih knjižnic.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.