Julka Firbič | 27. 3. 2021, 12:30

To, kar je v petek na televiziji naredil Blaž Švab, ne bomo nikoli pozabili!

Primož Predalič
To, kar je v petek na televiziji naredil Blaž Švab, ne bomo nikoli pozabili! (foto: Primož Predalič)

Televizija Slovenija ob petkih predvaja novo razvedrilno oddajo V petek zvečer, ki jo vodita modrijan Blaž Švab in mlada Melania Mekičar. V tokratni oddaji sta v studio povabila dve slovenski glasbeni legendi, Mirana Rudana in Vilija Resnika. In kar se je zgodilo prvič, postavila sta ju skupaj na oder, kjer sta zapela legendarno pesem skupine Pop Design. 

Malo zgodovine ...

Tisti zreli generaciji, ki je svojo mladost preživela na rock in pop koncertih 80. in 90. let, je ime takrat ene najbolj popularnih slovenskih bendov Pop Design gotovo še kako dobro poznano. Skupina deluje od leta 1985 in je zelo aktivna še danes. Prav tako pa poznavalci in oboževalci te legendarne skupine vedo, da je prišlo do menjave pevcev, Miran Rudan in Vili Resnik sta si v skupini nekoliko izmenjevala to vlogo. 

Vili Resnik, fit 57-letnik, ki marljivo ustvarja svojo glasbo, je s svojih prihodom v skupino Pop Design tej prinesel tudi ogromno slavo, saj so leta skupine z Vilijem v vlogi glavnega vokalista tudi njena najuspešnejša leta. Leta 1995 se je Vili podal na samostojno glasbeno pot, v skupini pa je to pustilo velik manko, saj je potrebovala kar nekaj časa, da se je postavila nazaj na noge, prav tako šokirani pa so bili oboževalci, saj jim je nadarjeni in energični Vili zares zlezel pod kožo. 

Miran Rudan, 55-letni talentirani pevec, rojen v Zagrebu in znan kot glavni vokalist skupine Rendez-Vous, se je Pop Designu pridružil konec leta 1988, jo po dobrih dveh letih uspešnega sodelovanja in mnogih uspehov zapustil, nato pa se ji je ponovno priključil leta 2007. Skupina Pop Design je z njim ponovno oživela in izvedla kar nekaj odmevnih velikih koncertov. Skupaj še vedno vzajemno ustvarjajo slovensko glasbo, tako so 14. marca izdali uradni videospot krasne balade Medena:

Kako pa se uspešna pevca razumeta med sabo?

Gotovo je med njima nekaj moškega rivalstva in petelinjenja, a v petek zvečer sta Vili in Miran skupaj le združila moči in premierno prvič skupaj odpela Pop Designovo zimzeleno uspešnico Ko si na tleh:

Trdimo lahko, da sta tako Vili Resnik kot Miran Rudan obvezni košček v sestavljanki glasbene skupine Pop Design, saj sta s skupino ustvarila nepozabne trenutke, koncerte in skladbe, ki so se za vedno vpisale v slovenska srca in zgodovino kakovostne slovenske glasbe. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vili Resnik (@viliresnik)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.