N.Z. | 14. 4. 2020, 14:31

Je baba Vanga res napovedala pandemijo, ki smo ji v letu 2020 priča?

profimedia

Vanga, bolgarska jasnovidka in zdravilka, je zaslovela z napovedmi katastrof svetovnih razsežnosti, od katerih so se mnoge uresničile (tako vsaj trdijo internetni viri, ki pa se - zanimivo - vedno znova posodobijo, ko se v svetu zgodi nekaj še posebno prelomnega).

Ko je Vangelija Dimitrova Pandeva, kasneje poročena kot Gušterova, imela dvanajst let, naj bi jo močan veter dvignil v zrak in tako dolgo vlekel za seboj po zemlji, da je nazadnje oslepela. Kmalu po svoji nesreči je Vanga odkrila, da ima dar jasnovidnosti in zdravilstva.

Slepa in nepismena vsevedka

Menda je tekom njenega življenja pri njej iskalo pomoč več kot milijon ljudi, predvidela pa naj bi mnogo dogodkov, ki so se kasneje tudi dejansko zgodili. Od bombardiranja Beograda, 6. aprila 1941, do prerokbe smrti bolgarskega carja Borisa, ki jo je obiskal leto dni pred svojo smrtjo. Med drugim naj bi napovedala še potres v Skopju, točen datum smrti svojega moža, smrt princese Diane, nesrečo ruske jedrske podmornice Kursk in celo napad na newyorška dvojčka 11. septembra.

Baba Vanga, ki se je rodila leta 1911 v Strumici, je umrla leta 1996. Pokopali so jo z državnimi častmi v cerkvi sv. Petka, njena sestra Ljubka pa je dovolila, da njene možgane – posthumno – dobijo v roke znanstveniki za nadaljne raziskave.

Le redko se je motila

Zanimivo je, da je Vanga napovedala tudi cel kup dogodkov, ki naj bi se uresničili desetletja in celo stoletja po njeni smrti.

In čeprav nekateri upajo, da se je motila (kar naj bi se tudi dogajalo, a resnici na ljubo le redko), skeptiki pa ji očitajo, da v svojih napovedih nejasna in dvoumna (podobno kot slavni Nostradamus), pa da jo zato res ne gre jemati preresno.

Piše se leto 2020, svet interneta pa je babo Vango in njene napovedi ponovno potegnil iz naftalina. Ker je v resnici nadvse težko preveriti, kaj je jasnovidka v resnici napovedala, kaj pa so si pisuni spletni portalov v želji po kar največ klikov enostavno izmislili in to nato dodali k njenim 'že preverjenim' napovedim, smo se spomnili na prispevek, ki je bila objavljen davnega leta 2008 na enem od Metropolitanovih spletnih satelitev: Cosmopolitanu!

Kaj natančno naj bi baba Vanga torej v resnici napovedala za leto 2020?

Takole smo povzeli njene prerokbe leta 2008!

2014 – Večina ljudi trpi zaradi čirov, kožnega raka in drugih kožnih bolezni (kot posledica kemijskega orožja).

2016 – V Evropi skorajda ni več žive duše.

2018 – Rusija zavlada svetu, Kitajska pa postane nova velika svetovna sila. Držav v razvoju nihče več ne izkorišča, a zato postanejo one tiste, ki pričnejo izkoriščati druge. Konča se eksploatacija nafte in to leto prvič ‘spelje voz na žicah do sonca’.

Kmalu zatem pride do odkritja življenja v vesolju. Razkrije se skrivnost nastanka življenja nasploh in življenja na Zemlji.

2023 – Orbita zemlje se komaj opazno spremeni.

Ups? Leto 2020 v tej verziji njenih prerokb SPLOH NI OMENILA!

Vse, ki vas vseeno zanimajo celoten takratni opus Vanginih napovedi, si te lahko v celoti preberete na spletni povezavi: Bo leta 2010 res III. svetovna vojna?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.