5. 12. 2018, 16:43 | Vir: STA

Bo Sean Penn snemal dokumentarec o umoru Hašodžija?

Profimedia
Bo Sean Penn snemal dokumentarec o umoru Hašodžija? (foto: Profimedia)

Ameriškega igralca in režiserja Seana Penna so zasledili s snemalno ekipo pred savdskim konzulatom v Istanbulu. Turški mediji poročajo, da se dvakratni oskarjev nagrajenec pripravlja na snemanje dokumentarnega filma o umoru savdskega novinarja Džamala Hašodžija.

Politični aktivist se je s snemalno ekipo danes mudil tudi pred rezidenco savdskega konzula ter na drugih točkah po mestu. Domnevno se je skušal dobiti z zaročenko umorjenega novinarja.

Hašodžija so ubili, ko je 2. oktobra vstopil v konzulat, kjer je želel urediti dokumente za svojo poroko. Posmrtnih ostankov 59-letnika še vedno niso našli, ubit naj bi bil na okruten način.

Po trditvah Turčije so iz Savdske Arabije v Istanbul poslali 15-člansko ekipo, katere naloga je bila ubiti Hašodžija. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je med drugim dejal, da je nalog za umor novinarja prišel z vrha savdske vlade, ni pa okrivil samega prestolonaslednika.

Rijad je zaradi umora doslej pridržal 21 ljudi. Ugibanja, da za umorom stoji sam Mohamed bin Salman, so glasna, a v Rijadu to odločno zanikajo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.