7. 4. 2018, 09:39 | Vir: STA

Bob Dylan je sodeloval pri kompilaciji LGBTQ poročnih skladb

profimedia

Bob Dylan je zgolj eden od ustvarjalcev, ki so sodelovali pri snemanju albuma poročnih skladb za istospolno usmerjene pare in druge pripadnike LGBTQ skupnosti Universal Love. Na albumu so zbrane nekoliko prilagojene priredbe priljubljenih skladb, ki jih izvajajo ali predvajajo na porokah. Uvaja jo He's Funny That Way v Dylanovi izvedbi.

Producent albuma Rob Kaplan je za New York Times povedal, da je bil Dylan navdušen nad sodelovanjem pri kompilaciji in je kar sam predlagal, katero skladbo bi zapel. Priznani kantavtor in nobelovec se je lotil priredbe ponarodele ameriške klasike iz leta 1929 She's Funny That Way, ki jo je zapel v različici He's Funny That Way.

Med sodelujočimi na albumu je tudi glasbenica St. Vincent oziroma Annie Clark, ki je skladbo Crystals' And Then He Kissed Me spremenila v And Then She Kissed Me, pevka Kesha pa namesto I Need a Man to Love, kot je prepevala Janis Joplin, zapoje I Need a Woman to Love, Valerie June pa je po Noelu Cowardu namesto na fanta, nora na dekle (Mad About the Girl).

Kesha je za New York Times dejala, da že leta govori o tem, da se ne bo poročila, dokler v ZDA ne bodo mogli zakonske zveze skleniti vsi, ki si to želijo, Valerie June pa je poudarila zanimivost pri skladbi Mad About the Boy, ki jo je napisal istospolno usmerjeni Noel Coward. Ta je v nasprotju s splošnim prepričanjem čutil prav vsako v pesmi zapisano besedo. Veliko bolj znane so namreč izvedbe, ki jih prepevajo ženske.

Da so priredbe lahko umestili na album, so morali njegovi snovalci za pravice prositi vrsto založb, po Kaplanovih besedah pa so bili vsi odgovori na njihove prošnje pozitivni. Financer projekta, ki poskrbi, da so popularne poročne skladbe dostopne vsem zaljubljencem, je podjetje MGM Resorts International. Pri podjetju so povedali povedali, da poroke med istospolnimi partnerji predstavljajo 20-30 odstotkov porok v njihovih lasvegaških hotelih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.