17. 11. 2016, 15:08 | Vir: STA

Boba Dylana zaradi obveznosti ne bo v Stockholm, a je nad nagrado počaščen!

profimedia

Ameriški kantavtor Bob Dylan se zaradi drugih obveznosti ne bo udeležil podelitve Nobelove nagrade, ki bo decembra v Stockholmu. Švedska kraljeva akademija naj bi namreč že v torek prejela glasbenikovo osebno pismo, v katerem je pojasnil, zakaj ne more osebno priti v Stockholm, da bi sprejel Nobelovo nagrado za literaturo.

"Želi si, da bi lahko osebno sprejel nagrado, vendar zaradi drugih obveznosti to ne bo mogoče. Poudaril je, da je zelo počaščen, da je dobitnik Nobelove nagrade za literaturo," sporočilo akademije povzemajo agencije.

Dylan, ki je Nobelovo nagrado prejel za nov pesniški izraz znotraj ameriške pesniške tradicije, se je sicer ob razglasitvi Nobelove nagrade 13. oktobra zavil v molk. Potem, ko je Švedska kraljeva akademija že obupala nad tem, da bo uspela stopiti v stik z njim, pa je konec oktobra končno sporočil, da sprejema Nobelovo nagrado za literaturo. V pogovoru za britanski časnik Telegraph je tedaj tudi povedal, da se bo podelitve decembra v Stockholmu udeležil, "če bo le mogoče".

Ni ne prvi in ne zadnji!

Iz različnih razlogov je sicer po pisanju francoske tiskovne agencije AFP v preteklosti nekaj dobitnikov že odpovedalo udeležbo na podelitvi Nobelove nagrade - Doris Lessing zaradi visoke starosti, Harold Pinter, ker je bil hospitaliziran, in Elfriede Jelinek zaradi strahu pred množico.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.