N. V. | 20. 9. 2022, 13:57

Brad Pitt ima novo karierno pot, in nikoli ne uganete, na kakšnem projektu dela

Profimedia
Brad Pitt ima novo karierno pot, in nikoli ne uganete, na kakšnem projektu dela (foto: Profimedia)

No, bi kdaj uganili sami od sebe?

Ameriški igralec Brad Pitt in avstralski glasbenik Nick Cave gostujeta na razstavi prijatelja Thomasa Houseaga v galeriji finskega mesta Tampere, kjer sta premierno predstavila svoje kiparske stvaritve. Razstava Brada Pitta je veliko presenečenje, saj ni bila vnaprej napovedana.

Ste vedeli? Brad Pitt je kipar!

58-letni igralec predstavlja devet del. Med njimi je njegovo prvo delo iz leta 2017, miniaturna hiša iz drevesnega lubja, pa tudi novejše stvaritve, kot je mavčna stenska skulptura, ki prikazuje strelski spopad med osmimi figurami, ter bronasta škatla v velikosti krste, ki prikazuje roke, noge in obraze, ki poskušajo prebiti strukturo pod različnimi koti, navaja Radiotelevizija Slovenija.

"To je samorefleksija. Gre za to, kje sem se zmotil v svojih odnosih, kje sem naredil napako, kje sem sokriv. Dela so se rodila iz lastništva nad tem, kar imenujem radikalna inventura samega sebe, da sem brutalno iskren do sebe in upoštevam tiste, ki sem jih morda prizadel," je na odprtju povedal igralec.

Samouki kipar naj bi se sprva z lončarstvom začel ukvarjati po ločitvi od Angeline Jolie leta 2017, ko naj bi tudi po 15 ur na dan prebil v studiu svojega prijatelja, britanskega umetnika Thomasa Houseaga v Los Angelesu.

Kaj pa predstavlja Nick Cave?

Poleg Pitta na Finskem prvič razstavlja tudi avstralski glasbenik Nick Cave, ki je pred glasbeno kariero študiral slikarstvo na Caulfield Institute of Technology v Melbournu.

Cave predstavlja serijo 17 keramičnih figur, ki prikazujejo "Satanovo življenje v 17 postajah, od nedolžnosti do spopadanja s smrtnostjo". Glasbenik je figurice ročno izdelal, poslikal in glaziral med letoma 2020 in 2022 v Angliji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.