29. 11. 2021, 10:04 | Vir: STA

Bratje in sestre Celine Dion zgroženi nad filmom o pevki

Xinhua/STA
Bratje in sestre Celine Dion zgroženi nad filmom o pevki (foto: Xinhua/STA)

Bratje in sestre kanadske pevke Celine Dion so zgroženi nad filmom Aline: The Voice of Love, ki je navdahnjen po pevkini življenjski zgodbi in prikazujejo njeno kariero od otroštva do glasbene dive. Kot je dejala pevkina sestra Claudette, v filmu, ki je bil v Kanadi premierno prikazan v petek, ne prepozna ne svojega jezika ne svoje družine.

Film Aline: The Voice of Love (Aline: Moč ljubezni) je navdihnjen z življenjem Celine Dion. Na letošnjem festivalu v Cannesu je bil zelo dobro sprejet. Režirala ga je Valerie Lemercier, ki je v filmu tudi upodobila pevko z imenom Aline Dieu. Film prikazuje različna obdobja pevkinega življenja od otroštva dalje. Čeprav ne sledi verno življenju Celine Dion, pa je pevka v marsičem podobna zvezdnici, med drugim se prav tako kot Celine zaljubi v precej starejšega moškega, v filmu so uporabljene tudi nekatere njene uspešnice.

Celine Dion se je rodila v Charlemagnu v Quebecu mami Therese in očetu Adhemarju Dionu kot najmlajša izmed 14 otrok. Brat Michel in sestra Claudette sta po pisanju francoske agencije AFP v oddaji radia v Quebecu izrazila svoje ogorčenje nad filmom. Med drugim sta dejala, da je več prizorov šlo na račun čudnega humorja mnogo predaleč, obtožila pa sta tudi režiserko, da je "divje izkrivila podobo njune sestre in družine".

Glas mlade pevke je do solz ganil glasbenega menedžerja Reneja Angelila, ki je vanjo vložil ves svoj denar in financiral njen prvi album La voix du bon Dieu. Rene je bil njen manager vse od pevkinega 12. leta, leta 1994 sta se poročila in ostala skupaj vse do njegove smrti leta 2016.

"Moja mama ni nikoli tako govorila z Renejem," je dejala pevkina sestra in dodala, da tudi Celine ni bila deklica, ki bi izražala svoje želje na način, kot je to prestavljeno v filmu.

Režiserka je za lokalno kanadsko televizijo povedala, da pevke ni nikoli srečala v živo, je pa njena oboževalka. S filmom jo je želela prikazati kot prisrčno in zabavno osebo, kakršna je. Upa, da bo nekega dne prepoznala njen namen.

Francosko govoreča kanadska pevka Celine Dion, ki ima za sabo uspešno kariero in 27 studijskih albumov, se je v svetu uveljavila predvsem z zmago na Evroviziji v Dublinu leta 1988, njena mednarodna kariera pa je zares vzcvetela, ko je začela peti v angleščini. Prvi album v angleščini je posnela leta 1990 - Unison.

Med največjimi uspešnicami so Because You Loved Me, I'm Your Angel, The Power of Love, A New Day Has Come in pesem iz filma Titanik My Heart Will Go On, za katero je leta 1999 prejela dva grammyja in oskarja.

Za skladbo Beauty and the Beast za istoimenski Disneyjev film iz leta 1991 Lepotica in zver, ki jo je zapela v duetu s pevcem Peabom Brysonom, si je prav tako prislužila oskarja za najboljšo izvirno skladbo kot tudi grammyja. Prejela je tudi dva grammyja za album Falling Into You in vrsto drugih nagrad.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.