7. 6. 2021, 11:14 | Vir: STA

Britanska kraljeva družina navdušena nad novo družinsko članico

Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II. je navdušena nad novico, da se je vojvodi in vojvodinji sussekški, princu Harryju in njegovi ženi Meghan rodila hčerka, ki sta jo poimenovala Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor. Čestitke so paru na družbenih omrežjih sporočili tudi drugi člani kraljeve družine.

"Kraljica, valižanski princ in vojvodinja Cornwallska ter vojvoda in vojvodinja Cambriška so bili obveščeni in so navdušeni ob novici," so sporočili iz Buckinghamske palače.

Princ Charles in njegova soproga Camilla sta Harryju, Meghan in njunemu prvemu sinu Archieju čestitala tudi na Twitterju. "Želiva jim vse najlepše v tem posebnem času," sta dodala.

Čestitke sta delila tudi Harryjev brat, princ William in njegova soproga Kate. "Navdušena sva nad veselo novico o prihodu dojenčice Lili," sta sporočila.

Čestitkam so se pridružili tudi nekateri britanski politiki, med njimi premier Boris Johnson in vodja laburistov Keir Starmer.

Nova članica kraljeve družine je na svet prišla v petek ob 11.40 v bolnišnici v Santa Barbari v Kaliforniji. Lili se je pridružila bratu Archieju, ki je 6. maja dopolnil dve leti. Trenutno je osma v vrsti za britanski prestol, sicer pa je enajsta pravnukinja britanske kraljice Elizabete II.

S poimenovanjem Lili sta Harry in Meghan počastila Harryjevo babico kraljico Elizabeto II., ki ima družinski vzdevek Lilibet. Drugo ime pa sta starša namenila spominu na Harryjevo mater Diano, pokojno valižansko princeso.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.