20. 9. 2021, 19:30 | Vir: STA

Britanska princesa Beatrice se je razveselila prvorojenke

Profimedia

Britanska princesa Beatrice in njen soprog Edoardo Mapelli Mozzi sta se razveselila rojstva hčerke, so sporočili iz Buckinghamske palače. Vnukinja kraljice Elizabete II. je hčerko rodila v soboto v londonski bolnišnici Chelsea in Westminster.

Iz palače so še sporočili, da je prvorojenka princese težka 2,78 kilograma, tako 33-letna Beatrice kot dojenčica pa se počutita dobro.

Stari starši in prastari starši so navdušeni nad novico, so dodali. "Družina bi se rada zahvalila vsem zaposlenim v bolnišnici za čudovito obravnavo," so zapisali v sporočilu.

"Par se veseli, da bo predstavil svojo hčerko starejšemu bratu Christopherju Woolfu," so še zapisali. Beatrice je namreč tudi mačeha leta 2016 rojenemu sinu Mapellija Mozzija, ki ga ima skupaj z bivšo zaročenko Daro Huang.

Novorojenka je 11. v vrsti za prestol in je 12. pravnukinja kraljice.

Beatrice se je z nepremičninskim poslovnežem poročila julija lani na skrivni poroki v času pandemije covida-19, ki sta se se je udeležila tudi Elizabeta II. in njen pokojni soprog, princ Philip. Beatrice je najstarejša hči yorške vojvode, princa Andrewa in njegove nekdanje soproge, yorške vojvodinje Sarah.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.