Britanskega princa Philipa premestili v drugo bolnišnico

Težave s srcem

1. 3. 2021, 15:13 | Scena | Vir: STA

              Britanskega princa Philipa premestili v drugo bolnišnico (foto: Xinhua/STA) Xinhua/STA

Britanskega princa Philipa so premestili v drugo bolnišnico, potem ko je bil skoraj 14 dni na zdravljenju zaradi infekcije na zasebnem oddelku bolnišnice kralja Edvarda VII. Kot so sporočili iz Buckinghamske palače, ga bodo v bolnišnici svetega Bartolomeja obravnavali zaradi težav s srcem.

Zdravniki v bolnišnici svetega Bartolomeja bodo soproga kraljice Elizabete II. testirali in opazovali zaradi težav s srcem, ki jih ima že dlje časa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Vojvodi je še naprej udobno in se odziva na zdravljenje, ampak pričakovati je, da bo ostal v bolnišnici še najmanj do konca tedna," so sporočili iz palače.

Princa Phillipa, ki je s kraljico poročen že 73 let, so v bolnišnico sprejeli 16. februarja. Takrat so sporočili, da gre za preventivni ukrep, ker se ni počutil dobro. Prejšnji teden so nato sporočili, da ga zdravijo zaradi infekcije in da ni povezano z novim koronavirusom. Oba s kraljico sta januarja sicer prejela prvi odmerek cepiva.

Princ Philip se je leta 2017 upokojil in prenehal opravljati javne dolžnosti. Leta 2019 se je pojavil v medijih, ko jo je odnesel brez poškodb v prometni nesreči, v kateri je poškodoval dva človeka v bližini Sandringhama. Kasneje se je odrekel vozniškemu dovoljenju.

Od takrat se je le redko pojavil v javnosti. Lani so pred njegovim rojstnim dnevom objavili skupno fotografijo s kraljico. Tokratna hospitalizacija je sicer znova vzbudila skrbi glede zdravja princa Philipa, ki bo junija dopolnil sto let.