Britanski princ Philip zaradi slabega počutja v bolnišnici

Tam bo ostal nekaj dni

17. 2. 2021, 18:23 | Scena | Vir: STA

              Britanski princ Philip zaradi slabega počutja v bolnišnici (foto: Xinhua/STA) Xinhua/STA

Britanskega princa Philipa, soproga kraljice Elizabete II., so v torek zvečer zaradi slabega počutja prepeljali v bolnišnico. Za to so se zdravniki 99-letnika odločili preventivno, so danes sporočili iz Buckinghamske palače.

Princa Philipa so prepeljali v bolnišnico kralja Edvarda II. Viri blizu kraljeve družine so za BBC sporočili, da so vojvodo v bolnišnico prepeljali v avtomobilom. Tam bo ostal nekaj dni na počitku in opazovanju.

Vir je še pojasnil, da obisk bolnišnice ni povezan z novim koronavirusom.

Kraljica ostaja na gradu Windsor, kamor se je par umaknil med pandemijo in kjer živi bolj ali manj v samoizolaciji. Princ in kraljica sta sicer januarja prejela prvi odmerek cepiva proti covidu-19.

Princ Philip se je leta 2017 upokojil in prenehal opravljati javne dolžnosti. Leta 2019 se je pojavil v medijih, ko jo je odnesel brez poškodb v prometni nesreči, v kateri je poškodoval dva človeka v bližini Sandringhama. Kasneje se je odrekel vozniškemu dovoljenju.

Od takrat se je le redko pojavil v javnosti. Lani so pred njegovim rojstnim dnevom objavili skupno fotografijo s kraljico. Zadnja hospitalizacija je sicer znova vzbudila skrbi glede zdravja princa Philipa, ki bo junija dopolnil sto let.