16. 8. 2021, 17:55

Veliko razočaranje: Buckinghamska palača na TripAdvisorju prejema obupne ocene - poglejte zakaj

Profimedia

Ste tudi vi na svoj bucket list ob obisku Londona dodali ogled Buckinghamske palače? Mogoče boste po branju članka dvakrat premislili o tem, kaj vam palača poleg veličastne stavbe lahko sploh ponudi.

Slabe ocene na spletnem portalu TripAdvisor

Nekateri turisti so na TripAdvisorju druge turiste opozorili, naj od obiska Buckinghamske palače ne pričakujejo veliko. TripAdvisor so preplavile slabe ocene. Od 8. julija dalje so bili prvič za javnost odprti vrtovi palače, ki se razprostirajo na kar 39 hektarjih. Ob odprtju so obiskovalcem na spletni obljubili možnost piknika na travnikih in raziskovanje vrtov.

Visoke cene vstopnic in prazne obljube

Vstopnica za odraslo osebo stane 16,50 funtov in za družino z največ tremi otroki 42 funtov. Že pri ceni so se obiskovalci pritožili, da je cena vstopnice draga, prav tako je draga tudi hrana, ne manjkajo niti dolge čakalne vrste in veliko varnostnikov. Po tem, ko so obiskovalcem obljubili "lepoto in mir v oazi, obzidani s stenami" in "piknik na travniku", so gostje odkrili, da je dostop do večine vrtov prepovedan. Za dostop do preostalih vrtov so nekateri plačali voden ogled za dodatnih 6,50 funtov, kar je vključevalo rožni vrt in travnih divjega cvetja.

"Vstopnica vam omogoča, da se sprehodite po neumni poti brez veliko ogleda in brez travnika za piknik. Če naletite na deževen dan, bo ta izlet nesmisel. Bolje, da počakate na sončen dan in se brezplačno odpravite v katerikoli drug park v Londonu" je povedala ena od obiskovalk.
Profimedia
Veliko razočaranje

Veliko odzivov je pokazalo, da je bil njihov obisk razočaranje in da niso bili zadovoljni. Drugi so dejali, da so z obiskom le dodali nekaj dinarčkov v kraljevo torbico in da so se počutili "oropane s strani kraljeve družine". 

Kljub nedavnim razočaranjem splošna ocena ostaja dobra

Kljub velikemu številu negativnih ocen in mnenj ima Buckinghamska palača na TripAdvisorju še vedno oceno 4,5 zvezdic od petih. 

Ocena s petimi zvezdicami je izpostavila "čudovita senčna drevesa in rože", nekdo drug je dejal, da so tam preživeli "čudovit družinski dan". Mnenja so razdvojena.

Uradna izjava Buckinghamske palače
"Veseli smo, da smo to poletje prejeli veliko pozitivnih povratnih informacij številnih obiskovalcev vrta, vendar so vse povratne informacije za nas pomembne in jih bomo upoštevali pri načrtovanju v prihodnje," so dejali iz palače.

Viri: Independent, Standard, TripAdvisor

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.