29. 11. 2021, 13:30

Burni odzivi na sinočnji intervju Miše Molk z Mio Skrbinac na družbenih omrežjih

Aleksandra Saša Prelesnik

Mia Skrbinac, slovenska filmska in gledališka igralka, je čudovita in nadvse pogumna mlada ženska, zato vabila na televizijske intervjuje niso nikakršno presenečenje. Žal pa je tudi pri nas vse bolj priljubljen žanr 'Oprah intervjujev', tokrat na RTV Slovenija, številne gledalce pred ekrani pustil z občutki močnega nelagodja.

Stvari so prešle vse meje 'okusnega', ko je voditeljica Miša Molk gostjo vprašala: "Kako svobodno vi živite svoj spol? Tudi vi ste ...", da bi bili gledalci v grozi priča šokiranemu pogledu igralke, ki svoje spolne orientacije nikoli ni javno razglašala, niti je v želji po tem, da bi to ostalo v polju njene lastne svobode samoraziskovanja in definiranja, ni želela.

Na omenjeni intervju so danes zjutraj opozorili številni, ogorčenje pa je (upravičeno) precejšnje.

Barbara Rajgelj je na družbenem omrežju Facebook zapisala:

"Brutalna in vulgarna naivnost, ki smo ji bili priča v včerajšnjem intervjuju, je posledica prepričanja slovenskih novinarskih primadon, da o "biti drugačen" (kot one temu rečejo) vejo vse, ker imajo kopico (prikritih) gejevskih prijateljev. V resnici je naš medijski prostor tudi zaradi njih poln šovinizma, seksizma in homofobije. Igralka je bila brez vnaprejšnjega soglasja razkrita tudi zato, ker je ženska. Ne znam si predstavljati, da se na tak način razkrije moškega. Žensko pa se lahko brez težav zlorablja v najbolj gledanih terminih javne televizije."

Še burneje je že od jutra tudi na Twitterju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.