Cankarjev dom: Začetek festivala Pravljice danes

13. 3. 2017, 08:40 | Scena | Vir: STA
Cankarjev dom: Začetek festivala Pravljice danes (foto: Shutterstock) Shutterstock

V Cankarjevem domu se je pripovedovalskim simpozijem začel pripovedovalski festival Pravljice danes, ki bo letos že 20. leto dokazoval, da je poslušalce mogoče očarati zgolj z govorjeno besedo.

Zvečer bo na vrsti pripovedovalski večer, ki so ga naslovili Zgodbe s severnih obal. Nastopil bo škotski pripovedovalec Tom Muir.

S pripovedovalskim simpozijem slovenskih muzealcev, prvim tovrstnim dogodkom pri nas, želijo organizatorji opozoriti na možnosti pripovedovanja v muzejski dejavnosti in na oplemenitenje, ki ga prepletanje strokovnega znanja in zgodb lahko prinese vanjo.

Muir, mednarodno priznan pripovedovalec, ki je v Sloveniji gostoval že večkrat, bo ob 20. uri v Štihovi dvorani pripovedoval zgodbe o tjulnjih, ki lahko postanejo ljudje, morskih deklicah z zlatimi lasmi, trolih in nevarnih vilinskih ljudeh, ki so se točile od Keltov do Vikingov, so zapisali organizatorji.

V sklopu festivala se bo do 17. marca v Ljubljani zvrstilo 19 pripovedovalskih dogodkov. Eden vidnejših bo tudi Zlata ptica, pripovedno-pogovorni dogodek, posvečen Ančki Gošnik Godec, ki je ilustrirala antologijo pravljic Zlata ptica.

Del festivala bodo tudi Zgodbe brez meja, kjer bodo zgodbe pripovedovali prosilci za azil in tisti, ki jim je že bil podeljen status begunca. Druženje bo odprte narave, zgodbo bo lahko povedal tudi nenapovedan gost.

Spremljevalni program festivala bo sestavljalo več kot 50 dogodkov, izvedenih po vsej Sloveniji, nekaj jih bo v Porabju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri