21. 9. 2020, 06:33 | Vir: STA

Če boste za poroko izbrali Sicilijo, boste dobili v dar 3000 evrov

profimedia
Če boste za poroko izbrali Sicilijo, boste dobili v dar 3000 evrov (foto: profimedia)

Oblasti na južnoitalijanski Siciliji so se odločile, da vsakemu paru, ki se bo na tem otoku poročil, podarijo 3000 evrov, je ta teden poročal italijanski dnevnik La Repubblica na svoji spletni strani. Ponudba, za katero so se oblasti odločile zaradi koronavirusne krize, velja do 31. julija prihodnje leto.

Sicilija je z baročnimi palačami in vilami, srednjeveškimi cerkvami ter lepo naravo zanimiva za poročna slavja, a pandemija covida-19 je ustavila vse dejavnosti v zvezi s porokami, ki so otoku na leto prinesle do 50 milijonov evrov.

Posledice krize zaradi pandemije močno občutijo tako podjetja za organizacijo porok kot tudi catering, fotografi in hoteli. Ob pomemben vir dohodka so zaradi odpovedi porok tudi cerkve, palače, muzeji in samostani, ki so priljubljena prizorišča za poročne zabave.

S "poročnim bonusom", za katerega so oblasti predvidele skupno 3,5 milijona evrov, želijo znova oživiti poročno industrijo na otoku.

Številna podjetja, ki se na Siciliji ukvarjajo s porokami, so vzniknila po zaslugi najbolj znane poroke na otoku, tiste iz filma Boter, v katerem se sin mafijskega botra poroči z lokalno lepotico.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.