24. 11. 2020, 10:32 | Vir: STA

Celine Dion izgubila 13 milijonov dolarjev vreden spor s koncertnim agentom

Xinhua/STA

Kanadska glasbenica Celine Dion je izgubila 13 milijonov ameriških dolarjev vredno tožbo, v kateri je trdila, da njen nekdanji koncertni agent Rob Prinz dobiva preveliko plačilo za pogajanje o pogodbi, ki bo glasbenici do leta 2026 prinesla blizu 500 milijonov ameriških dolarjev. Glasbenica se namerava na odločitev pritožiti.

Prinza je Celine Dion po navedbah britanskega The Guardiana označila za "skrajno" preplačanega za 489 milijonov vredno pogodbo, za katero se je z organizatorji koncertov AEG pogajal leta 2017. Glasbenica bo za koncerte v Las Vegasu prejela 272 milijona ameriških dolarjev, za turneje 212 milijonov ameriških dolarjev, prav tako pa ji je pripadel pet milijonov vreden dodatek ob podpisu pogodbe, ki traja do leta 2026.

Prinz prejme med 1,5 in tremi odstotki provizije za omenjene koncerte, kar mu lahko prinese do 13 milijonov ameriških dolarjev. Odstotek plačila so določili v predhodnem dogovoru s pevkinim takratnim menedžerjem - preminulim možem Renejem Angelilom, nato pa je dogovor prevzel poznejši, a sedaj nekdanji menedžer Aldo Giampaolo.

Glede na revizijo, ki jo je opravilo računovodsko podjetje Deloitte & Touche, so Prinzove provizije "pretirane" in "zelo visoke". Glasbeničin menedžment je Prinza odpustil, ker ni pristal na znižanje. Celine Dion je trdila, da je Prinz preplačan in se odločila za sodišče.

O sporu je odločala komisija za delo v Kaliforniji, ki je odločila, da mora Prinzu še naprej plačevati za pogodbo.

Po navedbah The Guardiana je pevka za Billboard dejala, da sta jo Prinz in agencija ICM izkoristila ter da se počuti prevarano. "Ne trdim, da Prinz ni storil ničesar, a si pripisuje veliko več zaslug za mojo kariero, kot si jih zasluži. Prinz ni nikoli zahteval deset let plačila za nekaj mesecev dela in jaz v to nikoli nisem privolila," je dodala. Namerava se pritožiti na višje sodišče, kjer bo o primeru odločala porota.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.