N.Z. | 5. 6. 2020, 14:03

Cepivo proti koronavirusu nam bo na voljo 23. septembra, sporočajo indijski astrologi!

profimedia

Ker gre za nov virus, o katerem iz dneva v dan vemo vse več, še vedno pa je z njim povezanih veliko preveč ugank, da bi nam zdravniška stroka in znanost lahko odgovorila na vsa vprašanja, vse glasnejši postajajo astrologi. No, vsaj v Indiji.

Čeprav gre za psevdoznanost, je nekaj njihovih napovedi dovolj zanimivih, da jih v nadaljevanju povzemamo po pisanju spletnega portala Financial Express, katerega uredništvo ima sedež v indijskem mestu Utar Pradeš.

Takole pišejo iz dežele, v kateri se je življenje ustavilo 25. marca, covid-19 pa je samo v soboto terjal skoraj 5000 življenj. Indija je tudi sicer dežela, v kateri astrologijo visoko čislajo, na astrologe pa se ljudje redno obračajo z vsemi, tudi najpomembnejšimi življenjskimi vprašanji.

»Epidemija (v Indiji) bo svoj zamah izgubila šele konec letošnjega avgusta, a bo trajalo še kar nekaj časa, da se bo končala tudi pandemija,« je jasen Divya Bhojak, priznan astrolog iz Toronta, ki se po uvide rad zateče tudi k tarotu in grafologiji.

Bhojak, ki se trenutno mudi v Indiji, saj ga tam zadržujejo ukrepi karantene in prepoved potovanj, je za Financial Express med drugim povedal tudi naslednje:

»Vse to je rezultat naše lastne karme. Narava nam daje dolgo zasluženo lekcijo. Povsem smo pozabili zaščititi našo mater Zemljo.«

Za omenjeni spletni medij je Bhojak nato podrobno razložil planetarne pozicije, ki za leto 2020 napovedujejo kar šest mrkov, od tega bodo kar trije vidni iz Indije. Številni planeti tekom leta v svojem gibanju (t.j. navidezno, gledano z zemlje) postanejo retrogradni, kar zaviralno vpliva tako na posameznike kot na ekonomijo in vse druge aspekte življenja, še poudarja Bhojak.

profimedia

Kolegu se v mnenju pridružuje tudi priletna Kedar Sharma, astrologinja in Jaipurja. Slednja je mnenja, da se bo sodeč po astrološki sliki aktualna situacija (v Indiji) zagotovo nadaljevala še vse do konca junija.

»Poziciji Saturna in Jupiterja se sicer spreminjata, a bo to brez vidnega vpliva na ekonomijo države,« je povedala.

Mlad astrolog Pawan Nishant in njegova svakinja Shalini Dwivedi iz Mathure, ki sta prišla na dober glas prav zaradi svojih ekzaktnih političnih napovedi, pa dodajata:

»Ne pričakujte, da bi se karkoli zares izboljšalo do septembra. Še posebno, ker Jupiter ta trenutek ni postavljen v položaj, ki bi napovedoval kakršno koli sproščanje.«

Nishant, ki je prepričan, da bo Indija do 10. junija priča skokovitemu porastu primerov novih okužb z novim koronavirusom, je za naslednje mesece Indiji napovedal serijo nesreč, poplav in bolezni, ki bodo prizadeli zares zelo veliko ljudi.

Oglasil pa se je tudi astrolog in Dwarkadhish templja v Mathuri, Ajai Tailang, ki je prvo olajšanje v povezavi z epidemijo novega koronavirusa napovedal najbolj natančno.

»23. septembra je svet priča dobri novici. Odkrito je cepivo, ki učinkovito ščiti pred virusom.«

O te, da bodo do takrat ljudje izjemno trpeli, pa po njegovem jasno pričajo astrološki aspekti med šestimi zvezdami, t.j. med Saturnom, Jupitrom, Marsom, Venero, Merkurjem in (po vedsko hindujski astrologiji) Rahujem.

S konkretnejšim datumom prvih znakov obvladovanja epidemije v Indiji je postregel še en astrolog, tokrat Ramesh Dwivedi iz Jodhpurja. Glede na svoje izračune je namreč prepričan, da do ukrivljanja krivulje epidemije prihaja šele 30. junija, medtem ko cepivo proti koronavirusa napoveduje za čas po juliju, ko Jupiter spet (navidezno) spremeni svojo pot ’po nebu’.

Pa do takrat?

Še posebno junija gre pričakovati hitro naraščanje koronavirusnih okužb, je prepričana astrologinja iz Delhija Anjali Girdhar. »Ketu je tisti, ki pomaga širjenju virusa,« povezavo te zvezde s Saturnom in Jupitrom razlaga astrologinja, ki je prepričana, da si bodo ljudje lahko oddahnili šele v sredini septembra, pri čemer jo s svojimi predikcijami podpre tudi astrolog, bralec tarota in grafolog Shreyans Bhojak, ki trdi, da se bo val okužb ustavil šele po avgustu. »Kolikor mi je dano videti iz astroloških kart, je nevarnost drugega vala, v kolikor ljudje ne bodo upoštevali ukrepov, vendarle precejšnja. Trenutne planetarne pozicije kažejo, da se bo svet soočal s pomenljivimi izzivi, ki prinašajo temeljite spremembe na področju ekonomije, naravnih nesreč in v stiskah posameznikov vse do leta 2021,« je še povedal in dodal: »Pa vendar lahko še letos pričakujemo zdravilo ali cepivo. To nam bo na voljo še pred koncem leta.«

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.