22. 8. 2020, 09:01 | Vir: STA

Četrta sezona serije Krona na sporedu od 15. novembra

Profimedia

Pri Netflixu so naznanili, da bo nova, četrta sezona serije Krona na sporedu od 15. novembra. V aktualni zasedbi kraljico Elizabeto igra Olivia Colman, princa Filipa pa Tobias Menzies. Sezona se bo začela v 70-ih letih, ko so predstavniki kraljeve družine iskali primerno ženo za tedaj 30-letnega princa Charlesa, ki ga igra Josh O'Connor.

V ospredju nove sezone pa bo poleg iskanja primerne neveste za britanskega prestolonaslednika tudi obdobje, ko je v Veliki Britaniji mesto premiera kot prva ženska zasedla Margaret Thatcher, ki jo igra Gillian Anderson. Do napetosti med kraljico in premierko je prišlo predvsem v obdobju, ko je Margaret Thatcher Združeno kraljestvo vpletla v Falklandsko vojno, vsebino nove sezone povzemajo tuji mediji.

Na ogled je že tudi napovednik za četrto sezono, ki ga uvedejo besede kraljice Elizabete: "Ne smemo dovoliti, da se izjalovi nekaj tako pomembnega, kot je monarhija." Nato pa je vsa pozornost uprta v nov lik, ki se vključuje v zgodbo. Gre za Diano Spencer, bodočo lady Di, katere vlogo je prevzela Emma Corrin.

V tretji sezoni so gledalci spremljali prekinitev zveze med princem Charlesom in Camillo Shand, v novih nadaljevanjih pa bo v ospredju zgodba o tem, kako je Charles snubil Diano, bodočo princeso in t.i. kraljico ljudskih src. Prvič sta se spoznala leta 1977 preko njene starejše sestre, poročila pa sta se štiri leta kasneje.

Serija Krona, ki jo podpisuje Peter Morgan, je na sporedu od leta 2016. Zanjo je sicer značilno, da se igralska zasedba vsaki dve leti zamenja. Pred nekaj dnevi so producenti naznanili, da bo v zadnjih dveh sezonah - torej v peti in šesti - v vlogi valižanske princese Diane nastopila avstralska igralka Elizabeth Debicki, prav tako je že znano, da bosta ob njej zaigrala Jonathan Pryce kot princ Filip in Imelda Staunton kot kraljica Elizabeta.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.