9. 11. 2016, 09:02 | Vir: STA

Cher se bo zaradi Trumpove zmage odselila na Jupiter!

profimedia

Glavna in uradna spletna stran za informiranje o kanadskem državljanstvu in priseljevanju se je v noči na torek nekajkrat sesula in bila tako nedostopna za množice ljudi, ki so se želeli pozanimati o pogojih in načinih priselitve v Kanado.

Do izpadov spletne strani naj bi prišlo kmalu po prvih rezultatih ameriških volitvah, ki so končno zmago začele pripisovati republikanskemu predsedniškemu kandidatu Donaldu Trumpu.

Povečano zanimanje za priseljevanje so zabeležili tudi na Novi Zelandiji. Na spletni strani New Zealand Now, ki ureja dovoljenja za bivanja, je zabeležila več kot 1500 registracij ameriških državljanov od 1. novembra. V dobrem tednu je to 50 odstotkov več registracij, kot jih običajno zabeležijo v celem mesecu. Tudi sam obisk ameriških državljanov na njihovi strani se je povečal za 80 odstotkov v primerjavi z istim obdobjem preteklo leto.

Kot poročajo ameriški mediji, se namerava iz ZDA izseliti tudi kar nekaj slavnih oseb, če zmaga Trump. Med njimi so npr. igralec iz serije Kriva pota Bryan Cranston, pevka Barbra Streisand in komedijantka Amy Schumer. Tudi pevka Cher razmišlja o selitvi, na Twitterju je namreč zapisala, da se bo v primeru Trumpove zmage preselila na Jupiter.

P.S. In zdaj je že jasno: Trump bo kot 45. predsednik ZDA prisegel 20. januarja prihodnje leto.

STA, foto: profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.