Clapton zaradi diskriminacije ne bo nastopil na koncertih z zahtevo po potrdilu o cepljenju

23. 7. 2021, 10:22 | Scena | Vir: STA

              Clapton zaradi diskriminacije ne bo nastopil na koncertih z zahtevo po potrdilu o cepljenju (foto: profimedia) profimedia

Britanski glasbenik Eric Clapton je napovedal, da ne bo nastopil na prizoriščih, kjer bodo od obiskovalcev zahtevali potrdilo o cepljenju proti covidu-19, poroča britanski BBC.

Britanski premier Boris Johnson je napovedal, da bo od septembra potrdilo o cepljenju potrebno pokazati ob vhodu v klube in dvorane.

Clapton je izjavil, da ne bo nastopal tam, "kjer je občinstvo diskriminirano". "Če ne bo zagotovila, da se bodo koncerta lahko udeležili vsi, si pridržujem pravico do odpovedi," je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa še povedal glasbenik.

Njegovo izjavo so na družbenih omrežjih delili številni nasprotniki cepljenja.

Maja je Clapton sporočil, da je imel hudo reakcijo po cepljenju s cepivom proizvajalca AstraZeneca.

Kot še piše BBC, je njegov naslednji koncert v Veliki Britaniji napovedan za maj 2022 v londonski dvorani Royal Albert Hall, kjer pa so že napovedali, da bodo obiskovalci morda morali pokazati potrdilo o cepljenju oziroma prebolelosti ali negativen izvid testa na covid-19.

Septembra ima glasbenik predvidenih osem koncertov v ZDA, kjer trenutno v večini koncertnih dvoran dokazilo o cepljenju ni pogoj za vstop.