17. 9. 2021, 08:33 | Vir: STA

Clint Eastwood pri enaindevetdesetih spet na konju

profimedia
Clint Eastwood pri enaindevetdesetih spet na konju (foto: profimedia)

Legendarni ameriški igralec in režiser Clint Eastwood kljub visoki starosti ne počiva, saj danes v kinodvorane in na platformo HBO Max prihaja nov film Cry Macho, ki ga ni le režiral, ampak v katerem pri 91. letih tudi jaha konja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Eastwood je v vesternu upodobil bivšega prvaka v rodeu Mika Mila, ki ga nekdanji šef prosi, da iz Mehike pripelje sina Rafa, na poti domov v Teksas pa mladeniča nauči jahati konje.

Eastwood se spominja, da je bilo o tem filmu govora že pred 40 leti, a je takrat producentu dejal: "Za to vlogo sem premlad, lahko pa bi film režiral, igral bi pa Robert Mitchum."

Zdaj se je na veliko veselje dolgoletnega sodelavca in producenta Tima Moora odločil, da bo vlogo odigral kar sam. "Gre za to, da vsi radi vidimo Clinta s kavbojskim klobukom in na konju," je pred kratkim povedal Moore. Eastwood na konju ni bil že od filma Neoproščeno, ki je leta 1993 prejel več oskarjev.

Eastwood je večkratni dobitnik oskarja, ki je zaslovel kot igralec vesternov Za prgišče dolarjev, Za dolar več in Dobri, umazani, zli v 60. letih minulega stoletja.

Kot režiser je od prvenca iz leta 1971 Strah v noči nanizal raznovrsten opus, v intervjujih pa je pogosto dejal, da želi delati, dokler bo le našel projekte, v katere se je vredno poglobiti.

Čeprav je napovedal konec igralske kariere po filmu Gran Torino (2008), se je pred kamere vrnil že štiri leta kasneje v filmu Znova v igri in nato leta 2018 v Tihotapcu.

V napovedniku za najnovejši film je večkrat omenjena velika starostna razlika med Mikom in Rafom, ki ga igra mehiški igralec Eduardo Minett. "Včasih si bil močan, mačo," mu reče Rafo, Eastwoodov Mike pa odgovori: "Včasih sem bil marsikaj."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.