30. 10. 2020, 09:34 | Vir: STA

Človek tisočerih obrazov v filmski biografiji Stardust

profimedia
Človek tisočerih obrazov v filmski biografiji Stardust (foto: profimedia)

Ameriška produkcijska hiša IFC Films je objavila prvi napovednik za biografski film o legendarnem pop glasbeniku Davidu Bowieju. V filmu z naslovom Stardust je v vlogi Bowieja zaigral britanski glasbenik in igralec Johnny Flynn. Film prikazuje življenje glasbenika, preden je postal slaven. Luč sveta bo predvidoma ugledal 25. novembra.

Dogajanje filma je postavljen v leto 1971, ko je bil Bowie na prvem potovanju v ZDA, na katerem ga je spremljal ameriški publicist Ron Oberman, ki ga v filmu igra Marc Maron. V tem obdobju je Bowie ustvaril svoj alter ego Ziggy Stardust, ki je pomenil prelomnico v njegovi glasbeni karieri.

Film so po pisanju filmske revije Variety začeli snemati julija 2019 v Torontu in v ZDA. Svetovno premiero naj bi doživel letos aprila na filmskem festivalu Tribeca, ki pa je bil zaradi pandemije covida-19 odpovedan.

Flynn je znan iz Netflixove serije Lovesick. Izdal je tudi več studijskih albumov.

David Bowie se je v zgodovino pop glasbe zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah. Med njegove najbolj znane pesmi sodijo Let's Dance, Heroes in Life on Mars, s svojo glasbo je nastopil tudi v filmu Mi otroci s postaje ZOO. Umrl je januarja 2016, dva dni po 69. rojstnem dnevu, po večmesečnem boju z rakom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.