2. 1. 2020, 09:31 | Vir: STA

Čudežna ženska 1984 in Črna vdova med najbolj pričakovanimi filmi leta 2020

profimedia

Med najbolj pričakovanimi filmi leta 2020 so prvič štirje filmi, ki so jih režirale in v katerih so zaigrale ženske: Čudežna ženska 1984, Marvelova Črna vdova in The Eternals ter Disneyjev Mulan. Uvrstili so se na vrh ankete družbe Fandango, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Filme režiserk Patty Jenkins, Cate Shortland, Chloe Zhao in Niki Caro je v spletni anketi, ki so jo izvedli v zadnjih tednih decembra, izbralo več kot 2000 ljubiteljev filma, ki so glasovali o tem, katerih filmov se najbolj veselijo na velikem platnu v letu 2020.

V deseterici najbolj pričakovanih so tudi nadaljevanja, spin-offi in priredbe, in sicer zadnji film o Jamesu Bondu Ni časa za smrt v režiji Caryja Jojija Fukunage, grozljivka Tiho mesto II Johna Krasinskega, akcijski film Birds of Prey režiserke Cathy Yan, muzikal In the Heights Jona M. Chuja, Pixarjev animirani film Soul Petea Docterja in deveto poglavje franšize Hitri in drzni v režiji Justina Lina.

Film Soul o srednješolskem učitelju glasbe, ki sanja o tem, da bi nastopal po newyorških jazzovskih klubih, se pri tem po poročanju dpa zdi edini izviren.

Najbolj pa ljubitelje filmov vznemirja nadaljevanje fantazijske akcije Čudežna ženska, saj glasovalci težko pričakujejo tudi njeno igralko Gal Gadot, igralca Chrisa Pinea in negativko Kristen Wiig.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.