Čudežna ženska 1984 za božič hkrati v kinodvoranah in na HBO Max

21. 11. 2020, 10:07 | Scena | Vir: STA

              Čudežna ženska 1984 za božič hkrati v kinodvoranah in na HBO Max (foto: profimedia) profimedia

Pri Warner Bros so v sredo napovedali, da bo film Čudežna ženska 1984 v režiji Patty Jenkins premiero doživel na božič tako v ameriških kinematografih kot prek ponudnika pretočnih vsebin HBO Max. Odločitev o premieri na HBO Max je tvegana, saj je film stal 200 milijonov ameriških dolarjev. Film bo tudi v Sloveniji na ogled od 24. decembra.

"Odločitve nismo sprejeli zlahka in nikoli si nismo predstavljali, da bomo s premiero morali odlašati tako dolgo, a covid-19 je močno vplival na vse nas," je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP na svojih družbenih profilih zapisala izraelska igralka Gal Gadot, ki je prevzela vlogo naslovne superjunakinje.

"Film si lahko ogledate v kinematografih, kjer se izjemno trudijo za varnost gledalcev, prav tako si ga lahko prek HBO Max ogledate od doma," je še zapisala in dodala, naj ljudje pazijo nase in nosijo maske.

Film Čudežna ženska 1984 naj bi po prvotnih načrtih premiero doživel junija. V nekaterih kinematografih zunaj ZDA bo na voljo od 16. decembra dalje.

Pred pandemijo so zelo pričakovani filmi premiero doživeli le na velikih platnih, kjer so bili na ogled 90 dni, a ker so kinematografi v po ZDA večinoma zaprti, med drugim tudi v New Yorku in Los Angelesu, morajo distributerji posegati po inovativnih pristopih.

Odločitev je padla po tem, ko je Disney septembra že imel premiero filma Mulan na platformi pretočnih vsebin Disney Plus. Naročniki Disney Plus so morali za Mulan odšteti dodatnih 25 evrov, pri tekmecu HBO Max pa bo Čudežna ženska 1984 en mesec na ogled brezplačno.

Letošnji film v franšizi je nadaljevanje Čudežne ženske (2017), ki je v blagajne kinematografov prinesla 800 milijonov ameriških dolarjev. V njem Gal Gadot ponovno nastopi kot amazonska bojevnica in ena največjih superjunakinj v svetu stripa. V nadaljevanju, ki je postavljeno v 80. leta minulega stoletja, je ponovno zaigral tudi Chris Pine.