Dave Franco potrdil, da bo v biografskem filmu nastopil kot raper Vanilla Ice

27. 7. 2020, 07:30 | Scena | Vir: STA

              Dave Franco potrdil, da bo v biografskem filmu nastopil kot raper Vanilla Ice (foto: profimedia) profimedia

Ameriški igralec Dave Franco bo stopil v čevlje ameriškega belopoltega raperja, ki je v 90. letih zaslovel z vzdevkom Vanilla Ice. Novico, da bo nastopil v filmu To the Extreme v režiji svojega brata Jamesa Franca, ki je bil napovedan že januarja 2019, je igralec potrdil šele pred dnevi, piše ameriška glasbena revija Rolling Stone.

Franco je v nedavnem intervjuju dejal, da ljudje pričakujejo, da bo To the Extreme podoben za oskarja nominiranemu filmu The Disaster Artist, ki ga je prav tako režiral njegov brat in v katerem sta oba zaigrala. A biografski film o raperju ne bo ponudil komične parodije, kar je The Disaster Artist bil - parodija na film režiserja filma Tommyja Wiseaua Soba. Nekaj smešnih in ganljivih tonov pa bo zagotovo tudi v tem filmu, je zatrdil igralec.

Biografski film To the Extreme, imenovan po pevčevem albumu iz leta 1990, na katerem je bila tudi njegova največja uspešnica Ice Ice Baby, trenutno še ni v fazi produkcije. Še dodatno je film ustavila pandemija koronavirusa. Je pa Dave Franco, kot je poudaril, v rednih telefonskih stikih s pevcem, s pravim imenom Robert Matthew Van Winkle, ki bo letos oktobra dopolnil 53 let.

Vanila Ice velja za prvega belopoltega raperja, ki je pri rosnih 16. letih s pesmijo Ice ice baby postal eden najbolje prodajanih izvajalcev tedanjega časa. Skladba je bila prvi hip hop singel na vrhu Billboardove lestvice, njegov prvi album To the Extreme pa so prodali v več kot 15 milijonov izvodih.