Diana Ross je po 15 letih za jesen napovedal nov album

19. 6. 2021, 09:30 | Scena | Vir: STA

              Diana Ross je po 15 letih za jesen napovedal nov album (foto: profimedia) profimedia

Ameriška pevka Diana Ross bo jeseni po 15 letih od izida zadnjega albuma z njenimi skladbami in 22 let od zadnjega albuma z izvirnimi skladbami izdala nov studijski izdelek, poroča britanski The Guardian. Že 25. glasbeničin album z naslovom Thank You je nastajal v času epidemije in je plod sodelovanja glasbenice s številnimi priznanimi producenti.

"Nabor teh skladb je moje darilo za vas, dano s spoštovanjem in ljubeznijo. Večno bom hvaležna, da sem imela priložnost ustvariti to prekrasno glasbo v tem času," je v izjavi zapisala Diana Ross. Album je posnela v domačem studiu.

V sporočilu še piše, da novi album s 13 skladbami predstavlja "mogočno, vključujoče glasbeno sporočilo o ljubezni in združevanju". Poslušalcem naj bi nove skladbe pevke na veder način sporočale, da smo se vsi skupaj znašli v čudnih časih.

Skladbe je Diana Ross ustvarila v sodelovanju s priznanimi producenti, kot so Jimmy Napes, ki dela z Mary J Blige, Alicio Keys in Samom Smithom, Tayla Parx (Ariana Grande, Demi Lovato) in Spike Stent (Björk, Madonna).

Pevka je v četrtek novi album naznanila z naslovnim disco singlom Thank You, še poroča The Guardian.

Diana Ross se je v 60. letih minulega stoletja proslavila kot članica skupine The Supremes, ki so prepevale Baby Love ter Stop! In The Name Of Love, nato pa je v 80. letih zakraljevala na disco sceni s skladbama, kot sta Upside Down ter I'm Coming Out.