P.M. | 2. 2. 2023, 20:17

Dianini prijatelji prodajajo njena pisma, v njih je tudi srce parajoča izjava

Profimedia/fotomontaža

Pokojna valižanska princesa je v pismih zaupala marsikatero podrobnost iz dvornega življenja, na dražbi naj bi njihova cena dosegla vrtoglavih 100 tisoč evrov.

Tarek in Sussie Kassem sta bila Dianina tesna prijatelja, spoznala ju je avgusta 1995 med svojimi rednimi obiski v londonski bolnišnici Royal Brompton in takoj so se ujeli, pravi danes Sussie. Pokojna valižanska princesa je zelo cenila njuno prijateljstvo ter podporo v času, ko je bila zaradi ločitve od moža, princa Charlesa, v hudi čustveni krizi. V enem od pisem Diana pravi, da nikoli ne bi pristala v ločitev, če bi vedela, da bo celotna situacija tako obupna in grda.

Pravljice je bilo hitro konec.

Pravljice je bilo hitro konec.

Profmedia

Od konca leta 1995 do leta 1996 je Diana paru napisala 32 pisem in razglednic, vse skupaj bo 16. februarja na dražbi pri dražitelju Lay's v Penzanceu v Cornwallu. "Veliko je pisala o tem, kaj se je takrat dogajalo v njenem življenju, zlasti o svoji ločitvi, in večkrat omenila, da nima podpore kraljeve družine," je dejala Sussie.

Profimedia

"Grem skozi zelo težko obdobje in pritisk na mene prihaja z vseh strani. Včasih je težko obdržati glavo pokonci, sem na kolenih in samo hrepenim, da bo te ločitve že enkrat konec, davek na moje življenje je ogromen," je zapisala Diana.

Profimedia

Njena pisava se proti koncu pisma pokvari, kar nakazuje, da se je med pisanjem borila sama s seboj. Za prodajo pisem sta se zakonca odločila zato, ker menita, da je lastništvo Dianinih pisem velika odgovornost, ki je nista želela prenesti na svoje otroke. Pisma bodo na prodaj posamično, izkupiček pa bo podarjen dobrodelnim organizacijam, ki jih je podpirala Diana.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.