1. 6. 2021, 12:38

Dino Merlin predstavil novo pesem z videospotom, ki je hitro imel več kot milijon ogledov

Arhiv izvajalca

Legendarni glasbenik Dino Merlin, ki mu pravijo tudi glasbeni čarovnik, ima očitno zelo rad posebno energijo, ki nastane ob prehodu iz meseca v mesec, saj ponavadi takrat izda novo pesem, s katero navduši svoje mednarodno občinstvo. 

Balkanska legenda Dino Merlin je tako letošnji zadnji dan meseca maja rezerviral za posebno poslastico, in sicer za tretji single s prihajajočega 12. studijskega albuma, ki ga je poimenoval "One Day, One Night" - en dan, ena noč.

"Prinašam vam novo pesem, pesem, ki ima v mojem srcu posebno mesto, tako kot resnični dogodek iz mojega življenja, ki me je navdihnil, da sem napisal pesem. To je zgodba o ljubezni, ki nikoli ne umre," so besede, s katerimi je legendarni sarajevski glasbeni virtuoz Dino Merlin pospremil premiero nove pesmi.

Zadnji dan oktobra 2020 je izdal pesem "Mi", absolutno največjo regionalno uspešnico leta 2020, ki je prvi dan na platformi YouTube dosegla neverjetnih 1,2 milijona ogledov in se zavihtela na vrhove lestvic v vseh državah regije. Podobno eksplozijo je povzročil duet "Pridi" s slovensko zvezdnico in glasbeno umetnico Senidah. Čeprav je bila pesem premierno predvajana na silvestrovo, si je video v samo dveh urah v prednovoletnem času ogledalo 200 tisoč ljudi, do jutra pa je že bil dosežen prvi milijon.

Merlinova zadnja dva singla tako sta na največji streaming platformi dosegla več kot 30 milijonov ogledov in nič manjši uspeh ne pričakuje od nove glasbene poslastice.

"Še vedno ostajam optimističen in upam, da bomo po času, ki je za nami in v katerem na žalost delno še živimo, bili boljši drug do drugega in da se bomo trudili ohraniti samo tiste kozmične energije, ki nas povezujejo pod tem skupnim nebom," je še povedal večkrat nagrajeni kantavtor.

V pesmi "Mi" je Dino pozval vse, naj se v dobi pandemije, ko se svet spreminja, obrnemo eden k drugemu. V pesmi "Pridi" se je dotaknil dejstva, da pri iskanju samote in samega sebe vedno pride trenutek, ko želimo podporo druge osebe, saj sta ljubezen in moč najmočnejša, ko nisi sam. Pozitiven pogled v prihodnost in optimizem pa se nadaljujeta tudi v novem singel "En dan, ena noč".

Podobne poglede na umetnost je prepoznal pri slovenski režiserki Kukli Kesherović, ki je režirala vse tri videoposnetke, kakor tudi Merlinov neponovljiv novoletni šov "Mir vsem dobrim ljudem", s katerim je glasbenik postal številka ena pri novih trendih na glasbeni sceni. Z njim je vstop v leto 2021 pričakalo več kot pol milijona ljudi. Od danes je na Merlinovem YouTube kanalu, ki ima več 464 tisoč naročnikov, objavljen posnetek celotnega koncerta kot spomin, na prvo silvestrovo, ki ga je glasbenik dočakal s svojim občinstvom, ne da bi bil v živo prisoten v nobenem mestu na Balkanu.

Umetnik, ki ima za seboj več svetovnih turnej in spektakularnih koncertov prepolnih čustev, je optimističen in upa, da bo lahko kmalu spet užival s svojim občinstvo na svojih neponovljivih koncertih po Evropi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.