17. 12. 2021, 14:00

DEJMO SE POGRET – zasavski glasbeniki solidarno proti energetski revščini

Kiki (Laetitia Pohl)

arhiv ustvarjalcev
Delavska godba Trbovlje
Delavska godba Trbovlje
Jan Ostrožnik
Jan Ostrožnik
Petra Ambrož
Petra Ambrož
Maruša Zmrzlak
Maruša Zmrzlak

Koronska kriza se je prevedla v socialno krizo, v začetku zime nas najbolj skrbi energetska revščina. Ob rekordni podražitvi energentov so na udaru najbolj Trbovlje, kjer so se stroški ogrevanja prebivalkam in prebivalcem povzpeli kar za dodatnih 60%. Zato vas vabimo na dobrodelni koncert »DEJMO SE POGRET«, ki bo v sredo, 22. 12. 2021, ob 18. uri v prostorih športne dvorane Polaj v Trbovljah.

Kar 80. nastopajočih glasbenikov in drugih sodelavcev bi radi polepšali december ljudem, ki to resnično potrebujejo, hkrati pa se boste ob tem lahko vsi zabavali! Za kakovostno in zabavno povezovanje dogodka bodo poskrbeli člani Mestnega gledališča Doma Svobode.

Vstopnice za ta koncert (7 EUR v predprodaji) so že na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Za namen koncerta bodo uredili tudi brezplačno testiranje na dan koncerta v avli DDT (Delavski Dom Trbovlje), ki bo potekalo od 13h do 18h.

Svojo udeležbo in glasbeni prispevek so tako potrdili Delavska godba Trbovlje, Saša Lešnjek, Alex Volasko, Maruša Zmrzlak, David Vidmar, Andrej Jovanovski, Kiki, Matej Lebič, Jan Ostrožnik, Matej Hribovšek, Primož Siter, Janez Levec, Aljaž Čibej, Uroš Grahek, Emir Ibrakič, Timi Krajnc, Gal Kukovič, Tomaž Zevnik, Žiga Vehovec, Luka Groboljšek, Miha Koritnik … in seveda pobudnica in organizatorka dogodka Petra Ambrož. "Odzvali so se kolegi iz vseh glasbenih koncev, od punka, do starega rocka, skaja, plehmuske ..." povzema pobudnica navdušenje in razloži, da: "...v Zasavju temu pravimo »kumeratšaft«, tovarištvo in solidarnost. Glasbeniki smo tukaj vedno igrali pomembno vlogo v povezovanju. V regiji s tako bogato zgodovino delavske solidarnosti, bi te čudno gledali, če ne bi vskočil!"

»Začelo se je z izzivom, da lahko iz kavča tudi organiziraš pomoč z dobrodelnim koncertom - ne samo jamraš preko računalnika. Kasneje, v nekaj dneh, pa se razvilo v res velik projekt, za katerega je bilo potrebno večkrat tudi vstati s kavča, pa narediti kak krog po stanovanju. Čeprav ne živim več v Trbovljah, se mi zdi, da vseeno lahko nekaj malega naredim za občane, še vedno so tam doma starši, prijatelji, otroštvo …«, je še povedala Petra.

Vsi nastopajoči in sodelujoči se v celoti odpovedujejo honorarju za svoje nastope.

Zbrana sredstva bodo tako namenjena izključno financiranju ogrevanja za socialno šibka gospodinjstva v Trbovljah. Zasavski glasbeniki akcijo pripravljajo v partnerstvu s humanitarno organizacijo Anina zvezdica in drugimi humanitarnimi organizacijami in posamezniki. Zasavski glasbeniki ob tem združujejo moči. "Ljudje so v brezizhodni stiski, ne vedo, kako bodo preživeli zimo. Decembrski sneg, ki bi moral življenje spremeniti v pravljico, jih je pahnil v še večje skrbi. Sprašujejo se, kaj bo, če bo zima rekordno mrzla in dolga? Tako napeto še ni bilo nikoli!" skrbi Petro Ambrož, glasbenico in pobudnico dobrodelne akcije. Trboveljska pevka, ki jo poslušalci najbolj poznajo po lanskoletnem sodelovanju s Tokcem v pesmi "Lažje je vse", je k sodelovanju pozvala široko paleto glasbenikov iz Zasavja in od drugod.

Anina zvezdica pomaga skupaj z Rdečim križem in Centrom za socialno delo, ki bodo tudi pomagali razdeliti denar socialno šibkim. Prostovoljne prispevke zbira tudi Društvo prijateljev mladine Trbovlje na TRR: SI56 6100 0001 9204 698; Namen: Dejmo se pogret, Sklic: SI00 18-2021, Koda CHAR.

TRR ZA DONACIJE:

Drustvo prijateljev mladine Trbovlje, Trg svobode 11, 1420 Trbovlje

TRR: SI56 6100 0001 9204 698, odprt pri Delavski hranilnici

Namen: Dejmo se pogret, Sklic: SI00 18-2021, Koda CHAR

SODELUJOČA DRUŠTVA TER USTANOVE
  • DPM Trbovlje
  • ANINA ZVEZDICA
  • Rdeči križ Slovenije
  • Center za Socialno delo
  • GASILSKO DRUŠTVO TRBOVLJE
  • ZDRAVSTVENI DOM TRBOVLJE
  • VARNOSTNA SLUŽBA (pod okriljem Andreja Bregarja)
  • ter mnogi posamezniki.

Koncert bo potekal v skladu s pogoji PCT, osebje Zdravstvenega doma Trbovlje bo na dan koncerta

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.