Dolores O'Riordan, pevka skupine The Cranberries, umrla v Londonu

15. 1. 2018, 21:43 | Scena | Vir: STA

              Dolores O'Riordan, pevka skupine The Cranberries, umrla v Londonu (foto: Profimedia) Profimedia

V Londonu je nenadoma umrla 46-letna glavna pevka irske rock skupine The Cranberries Dolores O'Riordan.

Skupina se je v Londonu mudila na snemanju, je po poročanju BBC-ja sporočil njen tiskovni predstavnik. Spletni portal MailOnline navaja policijske vire in poroča, da so jo danes nekaj po 9. uri našli v hotelski sobi v londonskem hotelu in da njeno smrt obravnavajo kot nepojasnjeno.

Irska pevka, ki se je rodila v Limericku, je skupino povedla do mednarodnega uspeha v 90. letih prejšnjega stoletja s hiti, kot sta Linger in Zombie.

"Glavna pevka je bila z irsko skupino The Cranberries v Londonu na krajšem snemanju," je sporočil njen publicist, ki trenutno še ni mogel podati več informacij. Dodal pa je, da je njeno družino novica pretresla in da so prosili za spoštovanje zasebnosti v tem težkem času.

The Cranberries so zasloveli s svojim prvim albumom Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? leta 1993. Po svetu so prodali kar 40 milijonov kopij prvenca.

Skupina je lani napovedala novo turnejo in že objavila datume koncertov za Evropo, Veliko Britanijo in ZDA, vendar so jo morali maja lani odpovedati zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja O'Riordanove. Takrat so na spletni strani zapisali, da so morali koncerte odpovedati, zaradi "zdravstvenih razlogov, povezanih s težavami v hrbtu", zaradi česar pevka ni mogla nastopati. Malo pred božičem pa je O'Riordanova na Facebooku objavila, da se počuti dobro in da je že opravila nekaj nastopov.

O'Riordanova se je leta 2014 ločila od tedanjega soproga Dona Burtona, s katerim imata tri otroke.