27. 5. 2020, 11:23 | Vir: STA

Dom na Slivnici bo znova začel sprejemati obiskovalce

Profimedia

Dom na Slivnici, ki je bil od jeseni zaprt zaradi zapletov pri iskanju novega najemnika, bo v prihodnjih dneh znova začel sprejemati obiskovalce. Novi najemnik je na ploščad pred domom že postavil leseno brunarico, ki bo služila kot začasen objekt za strežbo pijače med obnovo spodnjega nadstropja, so za STA pojasnili v Občini Cerknica.

Dom, ki se nahaja malo pod vrhom 1114 metrov visoke Slivnice, je zaprt od konca septembra, ko je prejšnjemu najemniku potekla pogodba. Občina je konec leta že izbrala novega najemnika in z njim sklenila najemno pogodbo, vendar pa je kmalu po predaji objekta prišlo do okvare pri dobavi vode, ki so jo sicer odpravili. Izbrani najemnik je nato občino v začetku decembra po elektronski pošti obvestil, da odstopa od najemne pogodbe.

Občina je na razpisu, ki se je sklenil 4. marca, nato dobila šest ponudb za najem, izbor pa opravila med petimi, saj eden od ponudnikov ni v roku plačal varščine. Pogodbo z najemnikom, Robertom Polajžerjem oz. njegovo družbo, so že sklenili.

Najemnik bo v dogovoru z občino, ki je lastnica objekta, prenovil spodnji del objekta, pri tem pa bo sodelovala tudi občina, ki je v letošnjem proračunu za ta namen že rezervirala 50.000 evrov.

"Tudi v prihodnje nameravamo obnovo in investicijska vzdrževanja voditi v skladu s prioritetami najemnika. Želimo si, da bi postopoma prišli do celovito obnovljenega objekta, s primerno turistično in gostinsko ponudbo," so dodali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.