30. 3. 2020, 09:29 | Vir: STA

Donald Trump: "ZDA ne bodo plačevale za varnost Harryja in Meghan!"

profimedia

ZDA ne bodo plačevale za varnost britanskega princa Harryja in njegove soproge Meghan, je v nedeljo zatrdil ameriški predsednik Donald Trump. Tiskovna predstavnica para je sicer zagotovila, da Washingtona ne nameravajo prositi za pomoč.

"Sem velik prijatelj in oboževalec kraljice in Združenega kraljestva. Poročali so, da bosta Harry in Meghan, ki sta zapustila kraljestvo, stalno prebivala v Kanadi. Vendar pa sta se zdaj preselila iz Kanade v ZDA. Kakorkoli, ZDA ne bodo plačale za njuno varovanje. Sama bosta morala plačati," je na Twitterju zapisal Trump.

Mediji so poročali, da sta britanski princ in njegova soproga, ki bosta v torek opolnoči opustila kraljeve dolžnosti, iz Kanade z zasebnim letalom nedavno prišla v Los Angeles. To sta storila še pred zaprtjem meje med državama zaradi izbruha novega koronavirusa, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Par selitve ni uradno potrdil, si je pa že ogledoval vile in bivališča, v katerih bi poslej za stalno bival (nekaj teh boste našli v naši fotogaleriji).

Je pa njuna tiskovna predstavnica sporočila, da ameriških oblasti ne nameravajo prositi za pomoč. "Varovanje se bo financiralo iz zasebnih sredstev," je zagotovila po poročanju ameriškega Washington Posta.

Meghan je odrasla v Los Angelesu, kjer njena mama Doria Ragland še vedno živi. Tam ima tudi prijatelje in poslovne stike, tako da bo lahko znova začela svojo igralsko kariero.

Vojvoda in vojvodinja sussekška bosta kraljeve dolžnosti uradno prenehala opravljati v torek opolnoči, saj želita postati finančno neodvisna. Njuna odločitev je v začetku leta pretresla britanski dvor.

Skupaj v podaljšani karanteni

Ameriški predsednik Donald Trump je medtem v nedeljo opustil idejo, da bi okrog velike noči odpravil nekaj omejevalnih ukrepov, ki jih je uvedel v ZDA zaradi koronavirusa, in dejal, da bodo ostali v veljavi do konca aprila. Število okužb in smrti v ZDA medtem nezadržno narašča.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.