18. 2. 2021, 08:53

Đorđe Balašević zbolel, prepeljali so ga v bolnišnico

Shutterstock

Srbski mediji poročajo, da so priljubljenega glasbenika pred dnevi prepeljali na beograjsko infekcijski kliniko, potem ko je imel vse znake okužbe s koronavirusom.

Simptomi okužbe so se pri 67-letnem Balaševiću pojavili že pred desetimi dnevi, a zdravniško pomoč je poiskal šele takrat, ko se mi je stanje zelo poslabšalo. Zdravniki so ugotovili, da ne gre za okužbo s koronavirusom, ampak da ima hujšo obliko pljučnice. 

A danes prihajajo iz bolnišnice že bolj optimistične novice. Balašević naj bi se počutil nekoliko boljše, zjutraj je po telefonu že govoril s svojo družino in se celo pošalil z zdravstvenim osebjem. Kot poročajo tamkajšnji mediji, je dobro razpoložen in se ne pritožuje nad bolečinami. 

Balašević je novembra 2019 doživel infarkt. V bolnišnico so ga takrat operirali in mu vstavili žilne opornice, njegovo stanja pa se je po tem izboljšalo. 

Eden najbolj prepoznavnih kantavtorjev nekdanjega jugoslovanskega prostora je hkrati tudi pesnik, pisatelj, igralec in režiser. Znan je po skladbah, kot so Svirajte mi jesen stiže, Dunjo moja, Neki novi klinci, Prva ljubav, Računajte na nas in Odlazi cirkus.

Balašević je odraščal v Novem Sadu, poezijo pa je začel pisati že v osnovni šoli. Začetek njegove glasbene poti sega v leto 1977, ko je postal član skupine Žetva. Pred začetkom samostojne kariere leta 1982 je bil tudi član skupine Rani mraz, s katero je leta 1978 nastopil na festivalu v Opatiji. Takrat je v zasedbi nastopal tudi Bora Đorđević, ki jo je kmalu zatem zapustil in ustanovil Ribljo čorbo.

Leta 1979 je Balašević kot član skupine Rani mraz zmagal na splitskem festivalu s pesmijo Panonski mornar. Tedaj je kot tekstopisec sodeloval tudi z Zdravkom Čolićem in skupino Srebrna krila. S skupino Rani mraz je posnel še dve uspešnici, pesem Priča o Vasi Ladačkom in Život je more. Leta 1982 je zapustil skupino in se posvetil samostojni glasbeni poti. Istega leta je izdal album Pub in se podal na jugoslovansko turnejo. Na 40-letni poti je do danes izdal že 15 albumov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.