8. 6. 2021, 14:05

"Dovolj sem preživela, da lahko naredim križ čez percepcijo lepote, ki jo vsiljuje holivud!"

profimedia
"Dovolj sem preživela, da lahko naredim križ čez percepcijo lepote, ki jo vsiljuje holivud!" (foto: profimedia)

Igralka Shannen Doherty, ki je javnosti najbolj ostala v spominu po seriji Beverly Hills, 90210, je lani razkrila, da se ji je ponovila diagnoza raka na dojki. Trenutno je bolezen v četrtem stadiju.

Shannen, ki se resno javlja svojim oboževalcem na družbenih omrežjih, je z eno svojih zadnjih objav naredila nekaj posebnega. Bolna igralka je za Instagram pozirala povsem brez ločil, k fotografiji pa zapisala:

"Ko sem ta večer gledala filme, sem opazila, da v njih praktično ni ženskih likov, s katerimi bi se lahko povezala. Saj veste, ženske brez filerjev, boksa, brez liftinga obraza. Ženske, ki so svoj obraz sprejele in z njimi izkušnje, ki jih ta razkriva. Veliko tega sem preživela. Da, rak, a tudi več od tega. Zdaj se sprejemam. Končno. Konec je s percepcijo lepoto, ki jo vsiljujejo holivud in revije in nas poskušajo v to zvleči. Želim videti ženske, ki so takšne kot jaz. Ženske, ki so takšne kot vse me."

Naj spomnimo:

  • Shannen je o svoji borbi z rakom spregovorila že leta 2017, ko je bila bolezen v remisiji, nakar je sledila operacija in dolgotrajna kemoterapija.

"Poskušam ceniti majhne trenutke v življenju, ki jih večina ljudi spregleda ali pa jih jemlje za samoumevne," je odgovorila Doherty na vprašanje, kako se počuti ob tako težki diagnozi: "Majhne stvari so za mene velike. Izvir vsega je v nas. Vprašanje pa je, ali imamo moč kopati dovolj globoko in se ob tem soočiti s slabimi platmi življenja."

Dodala je še, da je v trenutku, ko je izvedela, da je bolezen napredovala, pričela raziskovati svojo karmo.

"Razmišljala sem o tem, ali imam dobro ali slabo karmo, pričela sem si pisati seznam vseh slabih stvari, ki sem jih storila v življenju in si priznala vse, kar sem narobe počela v odnosu do drugih ljudi."

Nato je razkrila še, da namerava pripraviti zapise in posnetke za svoje najbližje, ki bi ostali za njo tudi posthumno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ShannenDoherty (@theshando)