12. 7. 2020, 08:22 | Vir: STA

Državna posojila ameriškim glasbenim skupinam, ki zaradi epidemije ne morejo delati

profimedia

Zaradi odpovedi koncertov in turnej v času epidemije novega koronavirusa so številnim ameriškim glasbenikom na pomoč priskočile zvezne države. Med prejemniki državnih posojil so po pisanju glasbene revije Rolling Stone tudi priznane skupine, kot so Eagles, Pearl Jam, Guns N' Roses, Green Day in Nickelback.

Tako so skupine Eagles, Pearl Jam, Guns N' Roses in Green Day prejele pomoč iz sklada zase in podporno osebje ter odložene turneje. Finančna pomoč je del vladnega programa, s katerim želijo sicer pomagati malemu gospodarstvu. Tako se je več kot 50 glasbenikov oziroma skupin pridružilo manjšim podjetjem, kot so restavracije, bari in gradbene firme, piše Rolling Stone.

Med prejemniki največjih posojil so Eagles, Pearl Jam in Disturbed, ki so si od države izposodili med 350.000 in milijonom dolarjev, večina drugih glasbenikov se je odločila za posojila v višini med 150.000 in 350.000 dolarjev.

Kot še navaja Rolling Stone, sredstva večinoma niso pridobile same skupine, ampak organizacije, ki pripravljajo njihove turneje. Tako bo denimo posojilo skupine Eagles pomagalo ohraniti okoli 50 zaposlitev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.